προσεχώς

Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι

Το παραμύθι της Βαγγελιώς Καρακατσάνη έρχεται σύντομα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Εικονογράφηση: Σταύρος Π. & Άννα Β., μέλη της Ομάδας Ζωγραφικής της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος»

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής – Σελιδοποίηση: Βαγγελιώ Καρακατσάνη

ISBN 978-618-82572-9-0

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη, μετά από το μυθιστόρημα: ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, επιστρέφει με ένα εξαιρετικό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας.

Ομάδα Έργου στην Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος»

Παραμύθι Εκδόσεις Ραδάμανθυς Βαγγελιώ ΚαρακατσάνηΗ θεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών χρησιμοποιείται σε όλες τις ηλικίες και ανεξάρτητα από το ψυχικό νόημα. Αποτελεί διαδικασία ενσυναίσθησης και επικοινωνίας ανάμεσα στον δημιουργό-θεραπεύομενο και στο δημιούργημά του. Είναι, θα λέγαμε, ένα θεραπευτικός διάλογος χωρίς λόγια, αλλά με εικόνα, υλικά, χρώματα και σχήματα, με ρυθμό, μήνυμα, πομπό και δέκτες. Μέσω της σχέσης του δημιουργού-θεραπευόμενου με το εικαστικό δημιούργημα, απελευθερώνονται συναισθήματα, φόβοι, άγχη και σκέψεις, εκφορτίζονται ψυχικές εντάσεις και τελικά το άτομο ανακουφίζεται, νιώθει δημιουργικό, βελτιώνει γνωστικές και κινητικές ικανότητες και γίνεται θεραπευτής του ίδιου του εαυτού του…

[…] Τα μέλη της ομάδας του Έργου με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Βαγγελιώς Καρακατσάνη να εικονογραφήσουν το παραμύθι της «Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι». Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Βαγγελιώ Καρακατσάνη

Η Βαγγελιώ Καρακατσάνη κατάγεται από το Μοχό και σήμερα ζει στις Αρχάνες. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Λουτράρη. Είναι αρχιτέκτων τοπίου Τ.Ε. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Λέσβου «Νέο Εμπρός» και στη συνέχεια ως διευθύντρια σύνταξης στο Παγκρήτιο περιοδικό «Οικοδομώ», ενώ συνεργάζεται με διάφορα έντυπα. Ανέπτυξε έντονη κοινωνικοπολιτική δράση από τα σπουδαστικά της χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές «Υπερβαση» και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αρχανών.   

 

Παραμύθι Εκδόσεις Ραδάμανθυςcropped-cf81ceb1ceb4ceaccebcceb1cebdceb8cf85cf8251.png

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s