Δραστηριότητες

Κρητικοί συγγραφείς και δημιουργοί που ζουν στην Κρήτη, στις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝ+ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Στα δύο χρόνια ζωής των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, συν+δημιουργήσαμε μαζί με νέους αλλά και παλιότερους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρίσκονται συγγραφείς που κατάγονται από Κρήτη, αλλά και ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη μεγαλόνησο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Δημήτρη Δαμασκηνό (Χανιά), Γιώργο Ηλιάδη (Άγιος Νικόλαος – γενν. Ηράκλειο), Ελένη Καβαζίδου (Χανιά), Γιώργο Κουτουλάκη (Αγιά Μαρίνα, Χανιά), Αργυρώ Λουλαδάκη (Χανιά), Κατερίνα Παπαδάκη (Χανιά), Αντωνία Παπαδοπούλου (Χανιά), Άγγελο Ποθουλάκη (Χανιά), Ευάγγελο Ρούσσο (Χανιά), Μιχάλη Τζανάκη (Ηράκλειο), Χρήστο Τσαντή (Χανιά), Ελευθερία Τσικαλά (Ηράκλειο), Θάλεια Φλεμετάκη (Βάμος Αποκορώνου), Κωνσταντίνα Χαριτάκη (Χανιά) Ανδρομάχη Χουρδάκη (Κίσαμος).

  

Δημήτρης Δαμασκηνός, «Τα πλοία άραξαν στις όχθες της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη»

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ο Δημήτρης Δαμασκηνός ζει στα Χανιά. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Υπήρξε μέλος της σύνταξης του περιοδικού Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης (2003-2007), ενώ το 2005-2007 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε. Είναι μέλος της εθελοντικής συλλογικότητας «Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών», με έδρα τα Χανιά. Άρθρα του φιλοξενούνται συχνά σε εφημερίδες, σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά, αλλά και στο διαδίκτυο. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Άλλα βιβλία του Δημήτρη Δαμασκηνού είναι: «Το γλωσσικό ζήτημα κατά την περίοδο της πνευματικής αναγέννησης του νέου ελληνισμού 1774-1821». Εκδόσεις επίκεντρο, 2008. «Δημοσθένης: Η ζωή και το έργο του». Εκδόσεις Σαββάλας, 2006. «Από τον Προμηθέα στο Σίσυφο. Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα». Ιδιωτική έκδοση, 2006.

Γιώργος Ηλιάδης,

«Τα δυο πουγκιά»,

«Το μαγκάλι»

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

…Μετά από το δεύτερο «τσίμπημα» του οίστρου, το κουδούνι του σπιτιού μου γράφει πλέον… «υποψήφιος συγγραφέας»Εάν τριτώσει, θα κάνω επίσημη αίτηση στην ένωση συγγραφέων να με δεχτεί επίσημα στις τάξεις της. Για την ώρα, γράφει: «ταλαιπωρημένος έμπορος».

Ελένη Καβαζίδου«Νοηματική Γλώσσα. Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες»

%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7Η Ε. Καβαζίδου ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Φυσική Αγωγή και Διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο της Χοροκινησιοθεραπείας και της Διατροφικής Συμπεριφοράς.  Έχει αποκτήσει επάρκεια στη Νοηματική Γλώσσα. Παρουσίασε έρευνές της σε Διεπιστημονικά Συμπόσια, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, στο TEDxChania. Υπήρξε στέλεχος της συντονιστικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νεολαίας Κωφών και Ακουόντων, καθώς και του αντίστοιχου Ευρωμεσογειακού, ενώ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Τμήματος Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης «Εσαεί εν Ροή». Μετεκπαιδεύτηκε στην αξιοποίηση διάφορων τεχνικών θεραπευτικής γυμναστικής, φυσικής άσκησης και εναλλακτικής θεραπείας, συστημάτων χορού και εφαρμογών θεατρικού παιχνιδιού-εναλλακτικού θεάτρου.

Γιώργος Κουτουλάκης, «Ένα Σεργιάνι»

Γιώργος Κουτουλάκης1«Κουτουλάκης το επίθετο, και Γιώργος το όνομά μου.

Ταξίδια κάνω μακρινά με τα ποιήματά μου.

Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό, στην Πάνω Αγιά Μαρίνα,

έτος ’64 έναν Σεπτέμβρη μήνα.

Βασίλης ο πατέρας μου, Ελευθερία η μάνα,

Πριν λίγα χρόνια χτύπησε για εκείνους η καμπάνα.

Μαρία η γυναίκα μου και η αδελφή, Μαρία

και η κόρη μου σαν τη γιαγιά τη λένε Ελευθερία.

Πολλές σπουδές δεν έκανα ξεχνούσα να διαβάσω

Στο Βελιγράδι απόφταξα, εκεί για να σπουδάσω…».

Αργυρώ Λουλαδάκη, «Απομεινάρια φωτός»

Αργυρώ Λουλαδάκη - Εκδόσεις ΡαδάμανθυςΗ Αργυρώ Λουλαδάκη, γεννήθηκε το 1973. Ζει στα Χανιά. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, καθώς και διδακτορική διατριβή με θέμα «Θεωρία και Πρακτική της μεταφοράς σε ποιητικά κείμενα του 19ου αιώνα». Επίσης έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με ειδίκευση στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Κατερίνα Παπαδάκη, Σμαράγδη Τζιτζικαλάκη, «Ανεμώνες Αλκυόνη»

εκδόσεις Ραδάμανθυς

Η Κατερίνα Παπαδάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά, προσπαθεί κατά τον Ελύτη «να κάνει άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά». Η Σμαράγδη Τζιτζικαλάκη είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στην «Ιστορία της Τέχνης» του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αντωνία Παπαδοπούλου, Άλμα (στο τετράγωνο)

 

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Η Yukiko Takahisa και η Αντωνία Παπαδοπούλου. Φώτο: Αθηνά Γαλανάκη

Η Αντωνία Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στο Περιστέρι (1977), μεγάλωσε στην Πετρούπολη και είναι κατ’ επιλογήν κάτοικος Χανίων. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Έσσεξ, Αγγλία). Κατόπιν, για αρκετά χρόνια, υπήρξε συνεργάτιδα και εθελόντρια στην μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» και αργότερα στην τοπική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στα Χανιά (Ομάδα 55). 

 

Άγγελος Ποθουλάκης, «Η Παραίτηση»

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Από αριστερά προς τα δεξιά: Μανόλης Χατζηπαναγιώτου, Άγγελος Ποθουλάκης, Αθανασία Κοκκινάκη, Αγγελική Μπεμπλιδάκη

Ο Άγγελος Ποθουλάκης γεννήθηκε το 1993. Μεγάλωσε και ζει στα Χανιά. 

Ευάγγελος Ρούσσος, «49 + 10 ΧΑΪΚΟΥ»

Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Ο Ευάγγελος Ρούσσος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη. Σπούδασε και δίδαξε τη στρατιωτική τέχνη. Ζει με την οικογένεια του στα Χανιά όπου ερμηνεύει τους καιρούς του πλάθοντας λέξεις και εικόνες.

 

Μιχάλης Τζανάκης, «Καταιγίδα»

Μιχάλης Τζανάκης

Ο Μιχάλης Τζανάκης ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε Φιλολογία και έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «5.13΄ ακριβώς», «Χαμένες ζωές», «Ρέθυμνο-Ιθάκη», καθώς και την μυθιστορηματική βιογραφία του Μ. Κόρακα, «Ο αιώνας του Καπετάνιου». Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης.

Ελευθερία Τσικαλά, «Ο ήρωας της θάλασσας»

dsc_0038

Η Ελευθερία Τσικαλά, είναι φοιτήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Ρεθύμνου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1993.

Θάλεια Φλεμετάκη, «Απροσπέλαστο… μονοπάτι του πόθου»

Θάλεια Φλεμετάκη Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Η Θάλεια Φλεμετάκη κατάγεται από δυο υπέροχα νησιά της Ελλάδας, την Κρήτη και την Κω. Γεννήθηκε στα Χανιά και κατοικεί σ’ ένα χωριό του Αποκόρωνα, τον Βάμο. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Η Κως την φιλοξενεί από μωρό παιδί στην πανέμορφη Κέφαλο, το χωριό της μητέρας της. Το ανήσυχο πνεύμα της, την έσπρωξε να κάνει διάφορες δουλειές και να πάρει πολλές πιστοποιήσεις από σεμινάρια και σχολές. Η συγγραφή την ενέπνεε από μικρό παιδί. Πάντα θυμάται τον εαυτό της να γράφει μυθοπλασίες και μαντινάδες. 

Κωνσταντίνα Χαριτάκη, «Σημείο Μηδέν»

 

28423361_287152391815893_5106527632418999839_o

Η Κωνσταντίνα Χαριτάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Το μυθιστόρημα «Σημείο Μηδέν» είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί.

Ανδρομάχη Χουρδάκη, «Τα σκουλαρίκια της Περσεφόνης»

Ανδρομάχη Χουρδάκη - Εκδόσεις ΡαδάμανθυςΗ Ανδρομάχη Χουρδάκη γεννήθηκε το 1963 στην Ελευσίνα και ζει στα Χανιά. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας. Μετά την αποφοίτησή της δίδαξε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τώρα διδάσκει στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Με «Τα σκουλαρίκια της Περσεφόνης» υλοποιεί την πρώτη εκδοτική παρουσία της στον χώρο της ποίησης.

Χρήστος Τσαντής,

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης»,

«Migozarad»,

«Καθρεφτίσματα» 

Χρήστος ΤσαντήςΟ Χρήστος Τσαντής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Η γειτονιά που μεγάλωσε λέγεται «Κρητικά». Από το 2014 ζει και εργάζεται στα Χανιά. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας, επιμελητής βιβλίων και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί έξι έργα του: δύο νουβέλες, δύο μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή και ένα ιστορικό δοκίμιο.

Για παραγγελίες βιβλίων συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983091058

Δώρο τα έξοδα αποστολής για όλα μας τα βιβλία, σε Ελλάδα και Κύπρο

dimiourgikigrafi

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s