Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τον Χρήστο Τσαντή

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝ+ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Στον πρώτο χρόνο ζωής των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, συν+δημιουργήσαμε μαζί με νέους αλλά και παλιότερους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρίσκονται συγγραφείς που κατάγονται από Κρήτη ή ζουν και εργάζονται στη μεγαλόνησο.  Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Δημήτρη Δαμασκηνό (Χανιά), Ελένη Καβαζίδου (Χανιά), Γιώργο Κουτουλάκη (Αγιά Μαρίνα, Χανιά), Μιχάλη Τζανάκη (Ηράκλειο), Γιώργο Ηλιάδη (Άγιος Νικόλαος – γενν. Ηράκλειο), Χρήστο Τσαντή (Χανιά), Ελευθερία Τσικαλά (Ηράκλειο). Επίσης, η Χανιώτισσα Αργυρώ Ντουσάκη μας εμπιστεύθηκε αντίτυπα έργου της για διανομή. 

Δημήτρης Δαμασκηνός, «Τα πλοία άραξαν στις όχθες της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη»

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ad%ce%b1Ο Δημήτρης Δαμασκηνός ζει στα Χανιά. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Υπήρξε μέλος της σύνταξης του περιοδικού Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης (2003-2007), ενώ το 2005-2007 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε. Είναι μέλος της εθελοντικής συλλογικότητας «Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών», με έδρα τα Χανιά. Άρθρα του φιλοξενούνται συχνά σε εφημερίδες, σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά, αλλά και στο διαδίκτυο. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Άλλα βιβλία του Δημήτρη Δαμασκηνού είναι: «Το γλωσσικό ζήτημα κατά την περίοδο της πνευματικής αναγέννησης του νέου ελληνισμού 1774-1821». Εκδόσεις επίκεντρο, 2008. «Δημοσθένης: Η ζωή και το έργο του». Εκδόσεις Σαββάλας, 2006. «Από τον Προμηθέα στο Σίσυφο. Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα». Ιδιωτική έκδοση, 2006.

Ελένη Καβαζίδου,  «Νοηματική Γλώσσα. Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες»

%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7Η Ε. Καβαζίδου ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Φυσική Αγωγή και Διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο της Χοροκινησιοθεραπείας και της Διατροφικής Συμπεριφοράς.  Έχει αποκτήσει επάρκεια στη Νοηματική Γλώσσα. Παρουσίασε έρευνές της σε Διεπιστημονικά Συμπόσια, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, στο TEDxChania. Υπήρξε στέλεχος της συντονιστικής επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νεολαίας Κωφών και Ακουόντων, καθώς και του αντίστοιχου Ευρωμεσογειακού, ενώ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Τμήματος Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης «Εσαεί εν Ροή». Μετεκπαιδεύτηκε στην αξιοποίηση διάφορων τεχνικών θεραπευτικής γυμναστικής, φυσικής άσκησης και εναλλακτικής θεραπείας, συστημάτων χορού και εφαρμογών θεατρικού παιχνιδιού-εναλλακτικού θεάτρου.

Γιώργος Κουτουλάκης, «Ένα Σεργιάνι»

Γιώργος Κουτουλάκης1«Κουτουλάκης το επίθετο, και Γιώργος το όνομά μου.

Ταξίδια κάνω μακρινά με τα ποιήματά μου.

Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό, στην Πάνω Αγιά Μαρίνα,

έτος ’64 έναν Σεπτέμβρη μήνα.

Βασίλης ο πατέρας μου, Ελευθερία η μάνα,

Πριν λίγα χρόνια χτύπησε για εκείνους η καμπάνα.

Μαρία η γυναίκα μου και η αδελφή, Μαρία

και η κόρη μου σαν τη γιαγιά τη λένε Ελευθερία.

Πολλές σπουδές δεν έκανα ξεχνούσα να διαβάσω

Στο Βελιγράδι απόφταξα, εκεί για να σπουδάσω…».

Αργυρώ Ντουσάκη, «Οι καραμέλες του Ουρανού»

karamelesΓράφει η Αργυρώ στο βιογραφικό της σημείωμα: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά το 1966. Διδάχτηκα και ασκήθηκα Τάι Τσι στην σχολή του Tew Bunnang, για δέκα χρόνια. Φοίτησα στο European Siatsu school και στο Natural Health Sience. Διδάχτηκα επίσης Ρεφλεξολογία από την  Julie Simson. Η αγάπη μου για την λογοτεχνία, ποίηση , παραμύθι, παιδικό θέατρο, με συνοδεύει από τα εφηβικά μου χρόνια μέχρι σήμερα. Έχω γράψει δώδεκα παραμύθια, για μικρούς και μεγάλους και δύο παιδικά θεατρικά έργα. Η μεγαλύτερη πηγή της έμπνευσής μου, είναι η ανάγκη μου να επικοινωνήσω, ιδιαίτερα με τα παιδιά. Αντλώ την θεματολογία μου, από τις εσωτερικές μου αναζητήσεις , την εμπειρία στις τέχνες που  ασκώ, καθώς και από την σύγχρονη πραγματικότητα. Εξέδωσα το πρώτο μου παραμύθι, τις «Καραμέλες του Ουρανού» τον Απρίλιο του 2014,  με εικονογράφηση της καταξιωμένης Χανιώτισσας ζωγράφου Αυγής Αμπελικάκη. Το παραμύθι «Ο Μάριος και το Ουράνιο Τόξο των Ονείρων» επιλέχτηκε από το ΟΚΑΝΑ και παρουσιάστηκε, από το κέντρο πρόληψης, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, τον Ιούνιο του 2016.

Μιχάλης Τζανάκης, «Καταιγίδα»

Μιχάλης ΤζανάκηςΟ Μιχάλης Τζανάκης ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε Φιλολογία και έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «5.13΄ ακριβώς», «Χαμένες ζωές», «Ρέθυμνο-Ιθάκη», καθώς και την μυθιστορηματική βιογραφία του Μ. Κόρακα, «Ο αιώνας του Καπετάνιου». Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης.

 

Γιώργος Ηλιάδης, «Τα δυο πουγκιά»

Χωρίς τίτλο2Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1957. Σπούδασε θέατρο. Ζει και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο. Γράφει στο βιογραφικό του: «Εσείς, που ψάχνετε να δείτε αν το κουδούνι του σπιτιού μου γράφει: συγγραφέας, θ’ απογοητευτείτε, διότι δεν είμαι. Μια φορά έκανα το σφάλμα, αφού με τσίμπησε ο οίστρος… δεύτερη δεν το ξανακάνω, εκτός κι αν με αναγκάσετε!». (Έρχεται σύντομα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς το νέο του μυθιστόρημα, με τίτλο: «Το μαγκάλι).

 

Ελευθερία Τσικαλά, «Ο ήρωας της θάλασσας»

18518990_1906603059587097_137843587_oΗ Ελευθερία Τσικαλά, είναι φοιτήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Ρεθύμνου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1993.

 

 

Χρήστος Τσαντής, «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης»,  «Migozarad» 

Χρήστος ΤσαντήςΟ Χρήστος Τσαντής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Η γειτονιά που μεγάλωσε λέγεται «Κρητικά». Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας, επιμελητής βιβλίων και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πέντε έργα του: δύο νουβέλες, δύο μυθιστορήματα και μία ποιητική συλλογή.

Για παραγγελίες βιβλίων συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε στο 6983091058

Δώρο τα έξοδα αποστολής για όλα μας τα βιβλία, σε Ελλάδα και Κύπρο

dimiourgikigrafi

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

About Χρήστος Τσαντής - Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Εκδόσεις βιβλίων, εκδόσεις Ραδάμανθυς, Βιβλία, λογοτεχνία, Ψυχολογία, ιστορία, πολιτισμός, άρθρα γνώμης

Κατηγορία

Δραστηριότητες

Ετικέτες

, , , , , , , , , , ,