Καταιγίδα – Μιχάλης Τζανάκης

Παρουσιάστηκε η ιστορική νουβέλα του Μιχάλη Τζανάκη στο Ηράκλειο

Οι φίλοι του βιβλίου στο Ηράκλειο αγκάλιασαν τη νέα ιστορική νουβέλα του συγγραφέα Μιχάλη Τζανάκη, με τίτλο «Καταιγίδα», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017.

17799935_1286576308056439_3621848240332404604_n

Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κουκάκης άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο πλούσιο συγγραφικό έργο του Μιχάλη Τζανάκη.

Ο Χρήστος Τσαντής μίλησε για το ταξίδι της αναζήτησης των δύο φίλων-πρωταγωνιστών του βιβλίου. Ανέδειξε τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα μιας ξεχωριστής συγγραφικής δουλειάς, μιας νουβέλας που ταξιδεύει στο χρόνο σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας.

17796309_1286576338056436_3140436472590979948_n

Η Ρένα Τζωράκη-Μανουσάκη, γραμματέας του Συλλόγου «Κρητών Λόγος», διάβασε αποσπάσματα και μίλησε για πλευρές που αφορούν το έργο του συγγραφέα.

Με αφορμή το ταξίδι δύο φίλων στο Άγιο Όρος και τη τυχαία γνωριμία τους με έναν μοναχό, ξεδιπλώνεται μία ιστορία με αφετηρία την μαρτυρική Κάνδανο και συνεχίζεται στο Νταχάου, στη Μακρόνησο, στην Κωνσταντινούπολη και στα Χανιά. Κύριο χαρακτηριστικό όμως, δεν είναι οι «μεγάλες αφηγήσεις». Δεν είναι οι επικές περιγραφές γεγονότων που σημάδεψαν την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν μέσα στη λήθη και στη σιωπή. Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση ωθούν στην ενδοσκόπηση τους ήρωες.

Το βιβλίο κινείται στο μεταίχμιο μύθου και ιστορίας. Αξιοποιεί αληθινά γεγονότα, ενώ παράλληλα δίνει αφορμές για μια βαθύτερη προσέγγιση στο δίπολο θύτης-θύμα, από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με την παρέμβαση του συγγραφέα που, αφού ευχαρίστησε φίλους και συνεργάτες, μίλησε για το πως εμπνεύστηκε την ιστορία, αλλά και για τον αφηγηματικό πυρήνα της «Καταιγίδας».

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις επόμενες εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου σε Ρέθυμνο,  Χανιά και Άγιο Νικόλαο.

Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

Τιμή βιβλίου 8,90 + τα έξοδα αποστολής

001

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s