Μήνυμα Ανθρωπιάς

Από τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων 15ου Δημοτικού Σχολείου, 15ου , 34ου και 38ου Νηπιαγωγείων, καθώς και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων (video)

«Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο, να μάθουν να αντιμάχονται το μίσος και τη βία και να συμβάλλουν γενιά με γενιά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς πολέμους και προσφυγιά».

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου και των 15ου , 34ου και 38ου Νηπιαγωγείων καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα Βίας, Φανατισμού και Ρατσισμού που εκδηλώθηκαν πρόσφατα σε σχολεία της χώρας μας λόγω της υποδοχής μικρών προσφυγόπουλων.

17499439_1497241673683196_785934827177172478_nΤέτοιες συμπεριφορές που δηλητηριάζουν τις αθώες παιδικές ψυχές δεν έχουν καμία θέση στους χώρους μάθησης.

Ο ρατσισμός και ο ναζισμός που τόσα δεινά προκάλεσαν στην ανθρωπότητα πρέπει να απομονωθούν και να τσακιστούν όπου και αν εκδηλώνονται και κυρίως στα σχολεία.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεσπάσουμε την αγανάκτηση μας, για τα προβλήματα που βιώνουμε πάνω σε αθώες παιδικές ψυχές και ταυτόχρονα να μη δούμε τον πραγματικό ένοχο του φαινομένου της προσφυγιάς που είναι οι πολεμικές συγκρούσεις, οι οποίες ξεσπούν ύστερα από τις επεμβάσεις των ισχυρών της Γης, σε διάφορες περιοχές, για να αρπάξουν τον πλούτο τους.

Ιδιαίτερα ο λαός μας, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι στο τόπο του λατρεύτηκε ο Ξένιος Δίας, ο Θεός της Φιλοξενίας, κατά την αρχαιότητα, ούτε να απολέσει τις διαχρονικές και  πανανθρώπινες αξίες που δίδαξε ο Χριστός, δηλαδή της ισότητας, της αλληλεγγύης και αδελφοσύνης όλων των ανθρώπων (να απομονωθούν αυτοί που επικαλούνται τη Θρησκεία μας αλλά στη πράξη τη διαστρεβλώνουν με σκοπό να διαχωρίσουν τους ανθρώπους και να σπείρουν το μίσος)

Ως Σύλλογος αποφασίζουμε- σύμφωνα και με τις αποφάσεις σύσσωμης της Εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων – να σεβαστούμε τα άρθρα 20, 22, 23, 28 και 29 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού με την οποία προβλέπεται ότι όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικής θέσης και σωματικών ή πνευματικών ικανοτήτων και ιδιαίτερα τα παιδιά θύματα των πολέμων που έχασαν οικογένεια και φίλους, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, έχουν δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

 Ταυτόχρονα απαιτούμε, η πολιτεία να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη και εμβολιασμό όλων των παιδιών, υλικοτεχνική υποδομή και κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν με τα ίδια κριτήρια να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση.

Αγαπητοί γονείς, ο Σύλλογος μας στέκεται δίπλα στα παιδιά μας και τους γονείς με αγάπη, προσφέροντας στήριξη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και συνεισφέροντας στην Ψυχαγωγία τους, χωρίς καμία διάκριση.

Το ίδιο στηρίζουμε και το καθημερινό αγώνα των Εκπαιδευτικών να μεταδώσουν γνώσεις και αξίες στα παιδιά μας.

Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο, να μάθουν να αντιμάχονται το μίσος και τη βία και να συμβάλλουν γενιά με γενιά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Ένα εξαιρετικό video του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων με θέμα: «Κρήτη και Προσφυγιά» 


MIGOZARAD, Χρήστος Τσαντής, Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s