Βιβλία

Η Άννα Τριχοπούλου και η Βαγγελιώ Καρακατσάνη μιλούν για το βιβλίο Στη Ρίζα του Αετού

Προλογικό σημείωμα στην 1η έκδοση, 2015

Άννα Τριχοπούλου, Δρ. Κοινωνιολογίας, προλόγισε το μυθιστόρημα της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Στη ρίζα του αετού«,  με τη θεσμική της ιδιότητας, τότε, ως Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης). 

15025566_10209964952534023_952159356623451163_o…Το συγγραφικό έργο της Βαγγελιώς Καρακατσάνη, «Στη Ρίζα του Αετού», αποτελεί γεγονός εκπαιδευτικής σημασίας για τους αναγνώστες σε ζητήματα ευαισθητοποίησης, θετικής στάσης και αποδοχής της διαφορετικότητας, έτσι όπως αποτυπώνονται στο χαρτί η ψυχική και κοινωνική οδύνη για τη ψυχική νόσο αλλά και η προοπτική.

Αποτελεί επίσης μήνυμα αισιοδοξίας και απόδειξη πίστης στη δυνατότητα του ανθρώπου να ζήσει μια ζωή με αξιοπρέπεια, αναπτύσσοντας τις εσωτερικές του δυνάμεις.

Η συγγραφέας περιγράφει με μαεστρία δύσκολες καταστάσεις, με μοναδική ευαισθησία, ευελιξία και αισιοδοξία. Ερευνά τον άνθρωπο και το ψυχισμό του, δοκιμάζει τις αντοχές του, ενώ με την τελική έκβαση ισορροπεί, κοινωνώντας με κάθε αναγνώστη το μήνυμα πως Διέξοδος Υπάρχει σε κάθε τούνελ της ζωής.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι προσημαντικός και προδηλωτικός. Εισάγει στους πρωταγωνιστές και στο θέμα, που αποτελεί μυστήριο ζωής. Ο πρωταγωνιστής, είναι ο αετός της ιστορίας και των λαϊκών παραδόσεων. Ο υψιπετής, ο αίθων, ο τελειότατος, κατά τον Όμηρο. Που εξαιτίας της ικανότητάς του να υπερίπταται των νεφών και να ατενίζει κατ’ ευθείαν τον ήλιο, και αλάθητα το καθετί, είναι σύμβολο του αγνού πνευματικού φωτός και θεωρήθηκε ουράνιο, ηλιακό σύμβολο και βασιλιάς των πουλιών στον ουρανό, όπως το λιοντάρι στη γη. Το μεγαλόσωμο και εξαιρετικά δυνατό πουλί, με σκούρο καστανό χρώμα, πετάει σε μεγάλα ύψη, διαγράφοντας κύκλους πολλές ώρες, με ελάχιστα χτυπήματα των φτερών και είναι ικανός να αντιμετωπίζει και τις πιο δυνατές καταιγίδες.

Υπέροχο, καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, βάθος και ένταση, με πλοκή που δεν επαναλαμβάνεται και δεν κουράζει τον αναγνώστη. Ένα βιβλίο που αφυπνίζει συνειδήσεις και κάνει τον άνθρωπο να νιώθει και να  πράττει ως αετός που, πέρα από τις αντιξοότητες, μπορεί ν’ ανοίξει τα φτερά του και να κερδίσει τη ζωή.


Η αιτία που έγραψα, λέει η συγγραφέας του μυθιστορήματος, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, ήταν το κοινωνικό στίγμα για τη ψυχική νόσο. «Η ρίζα του αετού» συμβολίζει τον άνθρωπο που παλεύει να βρει τις αιτίες από κοινού με άλλους ανθρώπους και τον τρόπο να ξεπεράσει τις ανηφοριές της ζωής. Η πηγή έμπνευσής μου είναι η ίδια η ζωή και οι άνθρωποι που ζουν κάθε στιγμή χωρίς να λογαριάζουν κόπους και θυσίες. Με εμπνέουν οι άνθρωποι που ατενίζουν τη ζωή με αισιοδοξία, όχι γιατί είναι αφελείς ή επιπόλαιοι αλλά γιατί οι ίδιες οι πράξεις τους, τούς επιτρέπουν να είναι αισιόδοξοι…

 Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας

ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6983 091058

Τιμή βιβλίου: 12 ευρώ (περιέχει ΦΠΑ 6%) και 3 ευρώ συνολικά για έξοδα αποστολής-αντικαταβολής

Δωρεάν αποστολή με παραγγελίες άνω των 25 ευρώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s