Ο Πύργος του β – συνάντηση στην Πάτρα

Η Πάτρα τίμησε τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Σάκη Ροδίτη

Οι φίλοι του βιβλίου ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη «Ο Πύργος του Β – Μια μαθηματική περιπέτεια», στην Πάτρα. Μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου στα Χανιά, τη σκυτάλη πήρε η πόλη όπου εργάζεται για δεκαετίες ο συγγραφέας, στην πόλη όπου εδώ και χρόνια έχει δώσει τη ψυχή του στον πολιτισμό και στη βιωματική μάθηση.

Την εκδήλωση συν-διοργάνωσαν το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

14372099_999872266788780_3927486698666807272_o
Από την παρουσίαση του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη στην Πάτρα

Η βραδιά άνοιξε με ένα βίντεο-έκπληξη, δώρο από τα Χανιά. Οι συντελεστές της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου του Σάκη Ροδίτη, έστειλαν μέσα από την οθόνη τις ευχές τους στον συγγραφέα και στους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση στην Πάτρα. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Χρήστο Τσαντή, επιμελητή του βιβλίου και υπεύθυνο των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, παρουσίαση του βιβλίου από την Ιωάννα Παπαϊωάννου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεωλόγος – MSc στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες) και από τον Γιώργο Αφράτη (Μαθηματικός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διδάκτωρ παιδαγωγικών, πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας). Αναλυτικά αποσπάσματα από τις ομιλίες θα παρουσιαστούν σε επόμενα άρθρα της σελίδας.14407927_10209323248871565_655673767_oΗ εκδήλωση συνεχίστηκε με μαθηματικά δρώμενα από τον Σάκη Ροδίτη βασισμένα στην πολυετή πείρα του από τις εφαρμογές της εναλλακτικής, βιωματικής διδασκαλίας των Μαθηματικών στην εκπαίδευση, δρώμενα στα οποία πήραν μέρος όλοι οι φίλοι του βιβλίου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Η παρουσίαση «έκλεισε» με τις υπέροχες ερμηνείες που μας χάρισαν η Έλενα Δρουκοπούλου, η Αθηνά Αδαμοπούλου και η Λούση Χριστοδούλου, αποδίδοντας επιλεγμένα τμήματα της μουσικής που περιέχει το βιβλίο.

Το βιβλίο του Σάκη Ροδίτη «εξαντλήθηκε» στην Πάτρα. Ξεκουράστηκε για λίγες μέρες στο τυπογραφείο, ανατυπώθηκε και κυκλοφορεί.

Για παραγγελίες του βιβλίου συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Τιμή βιβλίου: 17,4 ευρώ + έξοδα αποστολής

dsc_7301

Χωρίς τίτλο3

  

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s