Άνθρωποι κοντά

Από θεατές… πρωταγωνιστές

«Άνθρωποι Κοντά» είναι ο τίτλος μιας διαφορετικής θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή και την Κυριακή, 3 και 5 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο Δ. Βλησίδης στα Χανιά, στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση ανεβαίνει από την αυτόχθονη Θεατρική Ομάδα του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Δια Βίου Μάθηση και την Κοινοτική Ενδυνάμωση με θέμα «Κρήτη-Χανιά 216, Ο Τόπος Δικτυώνεται η Πόλη Μαθαίνει».

Η Ομάδα εργάστηκε επί εννέα μήνες σε ομώνυμο Πρόγραμμα Κοινοτικής Εκπαίδευσης (Bringing People Together: a community based Project) επιχειρώντας την συμπερίληψη συνανθρώπων μας από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες κι εν συνεχεία μέσω της Εμψυχωτικής Μεθόδου επιχείρησε την Αυτοοργάνωση-Δυναμική της Ομάδας και το Συμμετοχικό Σχεδιασμό των 30 μελών της από το Σενάριο και τη Σκηνοθεσία, έως και την Παράσταση.

Σύμφωνα με τη Θεωρία της Κοινωνικο-Πολιτισμικής Εμψύχωσης η συγκρότηση μιας Αυτόχθονης Θεατρικής Ομάδας από τα κάτω (bottom up), αποτελεί ουσιαστικότερο αποτέλεσμα της διαδικασίας Εμψύχωσης, από το να εξασφαλιστούν λχ ευνοϊκότερες τιμές εισιτηρίων σε χώρους, όπου τα άτομα θα παρακινούνταν να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση. Αλλά και για τον Πήτερ Μπρουκ «…η Τέχνη δεν δύναται να είναι χρήσιμη στον Άνθρωπο ή στην Κοινωνία αν δεν έχει στόχο την Πράξη. Και η Πράξη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από το Ψωμί και την Πολιτική μέχρι την ίδια μας την Ύπαρξη!» («Ένας ωραίος κόσμος», 1947-1987, Εκδ. Εστία).

Hεκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λεωνίδας Μανωλικάκης, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Παιδαγωγική Επιμέλεια: Δρ. Χρύσα Τερεζάκη, Συντονίστρια ΕΔΕΕΚ, Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής του «Θεάτρου της Ημέρας»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

afisa_theatriko_schwarz

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s