Μεγάλη συμμετοχή και παράλληλες εκδηλώσεις στην έκθεση φωτογραφίας του Κ. Μπαλάφα

Συνεχίζεται για ολόκληρο το Μάρτιο η έκθεση φωτογραφίας

«Κ. Μπαλάφας – Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο 1941-1944»

Πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες, από το Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χανίων, το 3ο Λύκειο Χανίων, το Λύκειο Αλικιανού, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, και συνολικά περισσότεροι από 1500 επισκέπτες έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους διοργανωτές την εξαιρετική έκθεση με τις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα που παρουσιάζουν όψεις της ζωής από την Ελεύθερη Ελλάδα και το αντάρτικο στην Ήπειρο.

Η έκθεση, στην πύλη SABBIONARA (Μίνωος & Καλλεργών) στα Χανιά θα παραμείνει για όλο το μήνα Μάρτιο και εμπλουτίζεται με παράλληλες εκδηλώσεις.

 Οι ώρες που θα είναι ανοιχτή είναι: Από Δευτέρα έως και Σάββατο: (πρωί) 10 έως 13.00μ.μ. &
(απόγευμα) 18.30 έως 21.00μ.μ.

  • Καθημερινά στις 19.30μ.μ. προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον Κώστα Μπαλάφα από τη σειρά: «Η ιστορία των χρόνων μου» σε σενάριο-σκηνοθεσία του Κώστα Μαχαίρα (διάρκεια 29 λεπτά, παραγωγή 2003).

Στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης με προβολή πρόσθετου οπτικοακουστικού υλικού για τμήματα τάξεων από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ κ.λπ.).

  • Οι καθηγητές/-τριες που ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν τους μαθητές σ’ αυτό το εκλεκτό, βιωματικό μάθημα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με την υπεύθυνη αυτής της δράσης, την κ. Μαρία Μαθιουδάκη, εκπαιδευτικό (κινητό: 6978602368), ώστε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο χώρο.

Προβολή ταινών

Στο πλαίσιο των παράλληλων υποστηρικτικών εκδηλώσεων για τη φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες που αφορούν στην Κατοχή και την Αντίσταση:

α) Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 στις 21.00μ.μ.: Η κάθοδος των εννέα (παραγωγή Ε.Κ.Κ.. 1987), του Χρήστου Σιοπαχά.

β) Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 στις 21.00μ.μ.: Ούλοι Εμείς, Εφέντη (παραγωγή Ε..Κ.Κ., 1998), του Λεωνίδα Βαρδάρου.

γ) Προς τιμή του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, 25 Μαρτίου στις 21.00μ.μ. θα προβληθεί ξανά η ταινία του: «Ο κλοιός», παραγωγής Ε.Κ.Κ., 1987.

 Κώστας Μπαλάφας Έκθεση φωτογραφίας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s