Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ταξίδι

Ένα ντοκιμαντέρ των Γιατρών του Κόσμου

Κι ενώ στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες προετοιμάζεται μία μεγάλη συντονισμένη διεθνής κινητοποίηση στον Έβρο, στη Λαμπεντούζα, στο Καλαί και στην Κωνσταντινούπολη για τις 23 και 24 Ιανουαρίου 2016, τα νέα από τη Συρία συνεχίζουν να είναι δυσάρεστα. 

Γιατροί του ΚόσμουΑναφορές του ΟΗΕ και ξένων πρεσβειών κάνουν λόγο για χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους σε κατάσταση πολιορκίας, χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Άνθρωποι καταδικασμένοι να πεθάνουν από ασιτία.

Στην Αυστρία αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτούντες άσυλο, ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί, Σύροι και Ιρακινοί. Στη Γερμανία ενισχύονται οι ρατσιστικές φωνές της ακροδεξιάς και συχνά-πυκνά, ειδικά σε πόλεις της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, οργανώνονται επεισόδια κατά προσφύγων και μεταναστών.

5.500 άνθρωποι έφταναν καθημερινά μέσα στον Οκτώβρη του 2015 στην Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 850% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Το 23% από αυτούς είναι παιδιά. Το 70% προέρχεται από τη Συρία. 

3.080 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 445.180 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι και τον Οκτώβρη του 2015, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλότι έκανε λόγο για 850.000 πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα μέσα στο 2015.

«Με το που έκλεισε ο φράχτης στον Έβρο αυξήθηκαν οι ροές στα νησιά», λένε στο βίντεο εκπρόσωποι των Γιατρών του Κόσμου.

«Το ταξίδι» : Ένα μικρό ντοκιμαντέρ των ΓτΚ Ελλάδας |

Oι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου
Μια Ανθρωπιστική Οργάνωση βαθιά Ελληνική
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία διεθνής, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία,Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).
Συμπληρώνοντας 25 χρόνια συνεχούς δράσης το 2015, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου
Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα…
Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: