Ήρθε γράμμα στο σχολείο

Μεταφέρουμε εδώ την κοινοποίηση που επιμεληθήκε η Ελένη Καβαζίδου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς Τον Παλαιστινιακό Λαό (29 Νοέμβρη 2015).

| SSL52 | 27.11.15 | ISSN 2408 0055

ΠαλαιστίνηΑγαπητοί φίλοι, μαθήτριες και μαθητές
Είμαι ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα και σας στέλνω τους θερμούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων συμμαθητών σας και εμού προσωπικά. Σήμερα 29/11/2015 είναι η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

Η επιλογή της 29ης Νοεμβρίου δεν είναι τυχαία, καθώς την ημερομηνία αυτή το 1947 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΠΕ πήρε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην Παλαιστίνη, ενός Παλαιστινιακού και ενός Ισραηλινού. Όπως είναι γνωστό ένα μέρος της απόφασης έχει εφαρμοστεί (που αφορά το Ισραήλ), ενώ το δεύτερο που αφορά το Παλαιστινιακό κράτος δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών του. Τις τελευταίες ημέρες ο λαός μας στα κατεχόμενα εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη ποταμού και της Λωρίδας της Γάζας, με πρωταγωνιστές τους νέους και τις νέες της Παλαιστίνης, ξεσηκώνονται και πάλι εναντίον της συνεχιζόμενης Ισραηλινής κατοχής και της επέκτασης των Ισραηλινών εποικισμών στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Είναι βασικό, τα παιδιά μας να έχουν το δικαίωμα όπως όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν με ασφάλεια, διότι αυτά ζουν καθημερινά τον τρόμο και τον διωγμό από τον Ισραηλινό στρατό, που εισβάλει στα σχολεία μας, συλλαμβάνει μαθητές και τους οδηγεί στην φυλακή.

Ζητάμε να έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση χωρίς εμπόδια και ταλαιπωρία, διότι τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην μετακίνηση από τα σπίτια τους προς τα σχολεία λόγω οδοφραγμάτων και ελέγχων που πραγματοποιεί ο στρατός του Ισραήλ.

Θέλουν να ζήσουν ελεύθερα όπως όλα τα παιδιά του κόσμου χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, φυλή ή θρησκεία.

Εδώ αναρωτιόμαστε:

Είναι η Παλαιστίνη μέρος αυτού του κόσμου;

Έχει ο Παλιστινιακός λαός δικαιώματα στη ζωή όπως όλοι οι λαοί της γης;

Είναι τα παιδιά της Παλαιστίνης σαν τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου;

Είμαι σίγουρος ότι και εσείς φίλοι μου δεν δέχεστε την αδικία. Ας υψώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλιστίνη.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Mε Τιμή,

Marwan Toubass

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης

Παλσιστίνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s