Ψυχόδραμα στα Χανιά με τον Αντώνη Λιοδάκη

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο με τον Αντώνη Λιοδάκη στο Πρόβαρμα Χανίων

Σάββατο 5/12/2015 – Κυριακή 6/12/2015

Το σεμινάριο Ψυχοδράματος είναι μια ομαδική εκπαιδευτική – ψυχοθεραπευτική εμπειρία, που στόχο έχει τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων. Το συγκεκριμένο 2ήμερο σεμινάριο διαρκεί 24 ώρες και περιλαμβάνει βασικές θεωρητικές αρχές του Ψυχοδράματος, καθώς και εφαρμογές αυτού, βιωματικές ασκήσεις τύπου team building, έκφρασης και εμπιστοσύνης.
Στο σεμινάριο προτείνονται στοιχεία κοινωνιοδράματος και το άτομο λαμβάνεται υπόψη ως μέλος ενεργό για κοινωνικές /κοινωνιολογικές παρεμβάσεις.

Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία, το σεμινάριο Ψυχοδράματος προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επί σκηνής. Στο εργαστήριο θα αναπτύξουμε προβληματισμούς γύρω από τις έννοιες της «σκηνής», της «ομάδας», του «πρωταγωνιστή», του «βοηθητικού εγώ» και του «σκηνοθέτη».
12322377_10205403800998074_705535549926135838_oΗ κοινωνιομετρία, το κοινωνιόγραμμα, και το παιχνίδι των ρόλων (role playing) έχουν ευρεία πρακτική εφαρμογή στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων διαπροσωπικών σχέσεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους όπως: επιχειρήσεις, σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα αποτοξίνωσης, φυλακές, κ.α.
Το ψυχόδραμα ως μια «θεατρική παράσταση» βασίζεται στις δομές του αρχαίου ελληνικού δράματος, ενώ ως εργαλείο – τεχνική αναπτύχθηκε από το Μοreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική αντίληψη. Το ψυχόδραμα είναι ένας αυθεντικός και ζωντανός τρόπος προσέγγισης των προβλημάτων της ζωής.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
*Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες για εγγραφές : Κουντουρόγιαννη Ελένη 6932130766

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s