Όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς για να περάσουν το «ναι»

Δεν χωράνε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο βιαστή και στο θύμα

ΣκίτσοΠληθαίνουν οι καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, για το όργιο τρομοκρατίας μέσα σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην Κρήτη αλλά και αλλού. Η διεύθυνση μαζεύει τους επικεφαλής των τμημάτων με ρητές εντολές να πιέσουν υπέρ του «ναι». Δεν λείπουν και οι απειλές της απόλυσης για όποιον τολμήσει να ανοίξει το στόμα του, καθώς και για όσους έχουν εκφραστεί στην εργασία τους υπέρ του ΟΧΙ. Δεν λείπουν και οι ατομικές «συστάσεις»!

Αυτές οι καταγγελίες βέβαια μπορεί να είναι κοινό μυστικό και να φτάνουν στα αυτιά απλών ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά δεν φαίνεται να έφτασαν στα αυτιά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της πλειοψηφίας της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που συντάσσεται σύσσωμη υπέρ του ναι. Δεν βρήκαν θέση όμως ούτε και στις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ ή στον Ριζοσπάστη. Ούτε καν στις δημόσιες παρεμβάσεις των «δημάρχων αγωνιστών».

Όλοι αυτοί δεν άκουσαν τίποτα για τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ, τις ιδιωτικές κλινικές, τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων και άλλους χώρους όπου έγινε ένα πραγματικό όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας για να ψηφίσει η εργατική τάξη «ναι» στο βιασμό της.

Ο μόνος διχασμός που συνέβηκε στη χώρα μας αυτές τις ημέρες, είναι ο ταξικός διχασμός που έτσι κι αλλιώς υπήρχε. Το δημοψήφισμα απλά τον έφερε στην επιφάνεια.

OXIΗ πλουτοκρατία βλέπει στο «ναι» μια τεράστια ευκαιρία να περάσει το μνημόνιο με τη λαϊκή έγκριση και πάση θυσία να επιβληθεί. Για αυτό και έριξε στη μάχη όλες τις εφεδρείες της, τα ρετάλια του πολιτικού συστήματος, από τον «σιωπηλό» Καραμανλή έως τον ανεκδιήγητο Γιωργάκη. Αξιοποίησε στο έπακρο, και σε βαθμό που ξεπερνά τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας, τα κανάλια. Δείχνει τα δόντια της μέσα στα εργασιακά γκέτο ενάντια στον εχθρό λαό.

Είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι δεν χωράνε μισόλογα στη μάχη που διεξάγεται. Δεν χωράνε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο βιαστή και στο θύμα. Όποιο πρόσχημα κι αν χρησιμοποιούν οι ηγεσίες, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η «αποχή» και το «άκυρο» πρακτικά αποδυναμώνει το ΟΧΙ και βοηθά το ναι. «Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» λέει το σύνθημα αλλά φαίνεται ότι τα συνθήματα κάποιοι τα φωνάζουν μεγαλόστομα απλά για να κρύψουν τον απόλυτο συμβιβασμό.

  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s