Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΦΥΣΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

Ο λαός μας μπορεί να αποτρέψει τα σενάρια κοινωνικού κανιβαλισμού

πεταλούδαΗ κανονικότητα της ζωής μας έχει ανατραπεί εδώ και καιρό, καθώς εκατομμύρια συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι, άστεγοι και απελπισμένοι.

Η κανονικότητα της ζωής μας συντρίβεται στις ουρές των συσσιτίων και του ΟΑΕΔ, στην αύξηση των δεικτών της παιδικής θνησιμότητας, στη μείωση του προσδόκιμου ζωής, στην ραγδαία αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που αυτοκτονούν, στα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που ζουν απ’ τις κουτσουρεμένες συντάξεις των παππούδων.

Δεν έφταναν όμως όλα αυτά για να λυγίσει αυτός ο λαός. Γιατί δεν μας θέλουν απλά γονατισμένους. Θέλουν να μας κάνουν να σερνόμαστε παρακαλώντας για λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης.

ΟΧΙ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το σχέδιο τραπεζικού πανικού και το οικονομικό πραξικόπημα που συντελείται δεν οργανώθηκε μόνο από το εξωτερικό. Υπάρχουν πολιτικοί μέσα στη χώρα που το προώθησαν. Με αλλεπάλληλες εκκλήσεις, με φοβική προπαγάνδα περί χρεωκοπίας αλλά και με ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Οι κινήσεις τους θα έπρεπε να μπουν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης όταν καταλαγιάσουν τα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Ο λαός μας έχει τη δύναμη να απορρίψει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς. Να ανοίξει το δρόμο στη ζωή και να δώσει το παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  • Ώριμος, ψύχραιμος και αποφασιστικός μπορεί να αποτρέψει τα σενάρια κοινωνικού κανιβαλισμού στον οποίο επενδύουν οι κύκλοι της ανωμαλίας και της αποσταθεροποίησης.

Αρκεί, ενωμένος σαν μια γροθιά να πει το μεγάλο ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς.

Αρκεί, ενωμένοι σαν μια γροθιά να δυναμώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.

Το κράτος, η κυβέρνηση, η εκκλησία και όλοι οι οργανωμένοι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, οι συλλογικότητες που δρουν σε κάθε περιοχή πρέπει τώρα, άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οργάνωσης της αλληλεγγύης στις γειτονιές των πόλεων, στους τόπους δουλειάς.

Καλές είναι και οι διαδηλώσεις. Πρέπει να γίνουν, αλλά να μη μείνουμε μόνο στις διαδηλώσεις.

Κανένας άνθρωπος που είναι ή νιώθει αβοήθητος δεν πρέπει να μείνει μόνος του αυτές τις ώρες. Και η ευθύνη για αυτό ανήκει σε όλους μας.

 Ο άνεμος της αξιοπρέπειας φυσά όταν πέφτουν τα τείχη της κοινωνικής απομόνωσης.

Η Αλληλεγγύη και η Αξιοπρέπεια δεν είναι σημαία ευκαιρίας

αξιοπρέπεια
σκίτσο από το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, 28-6-2015

Είναι όρος ζωής για μια κοινωνία που έχει όλες τις δυνατότητες να προκόψει και να αναπτυχθεί. Η ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αυτό. Και προϋπόθεση είναι η αταλάντευτη επιμονή στην απαίτηση της διαγραφής του χρέους, το οποίο λειτούργησε ως πολιορκητικός κριός σε βάρος της κοινωνίας. Συμφωνία που δεν θα περιέχει αυτό τον όρο, απλά θα ανακυκλώνει την ίδια κατάσταση.   

  • Ο λαός μας έγραψε ιστορία όταν αψήφησε τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, όταν μπήκε δυναμικά στη ροή των γεγονότων παίρνοντας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων του στα δικά του χέρια.

 ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Το πιο βαθύ σκοτάδι πέφτει πάντα λίγο πριν χαράξει

Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s