Το σχέδιο τραπεζικού πανικού

Οι απειλές και το όπλο της αποσταθεροποίησης

δημοψήφισμα
σκίτσο ΠΕΤΡΟΣ ΖΕΡΒΟΣ από την Εφημερίδα των Συντακτών, 28/6/2015

Ήταν Μάιος του 2012 όταν η μελέτη του Peterson Institute περιέγραφε το σενάριο αντιμετώπισης της πιθανής τότε κυβερνητικής εναλλαγής. «Ένας επιταχυνόμενος τραπεζικός πανικός στην Ελλάδα θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες ευκαιρίες. Πράγματι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να ενθαρρύνουν κρυφά τον τραπεζικό πανικό, μια στρατηγική που θα αποκαλύψει σε όλους τον παραπλανητικό και ψεύτικο χαρακτήρα του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ», έγραφε ο συντάκτης της έκθεσης.

Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα μεσολάβησαν πολλά, που έθεσαν τελικά σε εφαρμογή τα σενάρια αποσταθεροποίησης και τα σχέδια τραπεζικού πανικού. Αλλεπάλληλες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της ΝΔ, που καλούσαν τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες. Οργίασε και συνεχίζει να οργιάζει η τηλεοπτική προπαγάνδα αλλά και οι εκθέσεις επίσημων φορέων και διοικήσεων, όπως της διοίκησης Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, που ούτε λίγο ούτε πολύ δημοσίευσε πρόσφατα έκθεση στην οποία αναπαρήγαγε τα σενάρια καταστροφολογίας σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους δανειστές. 

Στο κείμενο της Βίκης Σκούμπη με τίτλο «Ένα οικονομικό πραξικόπημα εναντίον της Αθήνας» το οποίο και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζονται μια σειρά από εξαιρετικά αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν πως έχει μεθοδευτεί η οικονομική αποσταθεροποίηση και το σχέδιο τραπεζικού πανικού με στόχο την απαλλαγή της Ευρωζώνης από την ενοχλητική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναφέρει συγκεκριμένα πρόβλεψη της περιβόητης Goldman Sachs που δημοσίευσε η ιστοσελίδα capital.gr, όπου και γίνεται λόγος για την πρόκληση οικονομικής αποσταθεροποίησης με στόχο να κυριαρχήσει ο φόβος εξόδου από το Ευρώ για να διαμορφωθεί «μια νέα πολιτική ισορροπία που θα κάνει εφικτή την υπογραφή συμφωνίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το σενάριο τραπεζικού πανικού είναι ήδη σε εξέλιξη και ο στόχος δεν είναι άλλος παρά η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει το ιερατείο των Βρυξελλών. Η ψυχραιμία, η ενότητα και το αποφασιστικό ΟΧΙ της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας μπορεί να πετάξει τα σενάρια του φόβου στο καλάθι των αχρήστων.

Χρήστος Τσαντής

αξιοπρέπεια
Από το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των συντακτών, 28/6/2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s