Ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια απέναντι στην αξιοπρέπεια και τη διεκδίκηση

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα δεν διαπραγματεύθηκαν ούτε λεπτό. Αντίθετα πλειοδοτούσαν σε αντιλαϊκές ρυθμίσεις και στην εφαρμογή μέτρων που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαν καν απαιτηθεί από τους εταίρους. Ιδεολογικές εμμονές των οπαδών του νεοφιλελευθερισμού αλλά και η ανάγκη εξυπηρέτησης συμφερόντων, επέβαλαν αυτή την τακτική.

Το αποτέλεσμα; Είναι γνωστό. Αύξηση του χρέους που υποτίθεται καταπολεμούσαν, συντριβή της κοινωνίας και της οικονομίας, λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας και της υγείας, πραγματική χρεωκοπία για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων. Όλα αυτά είναι γνωστά. Το χρέος – άδικο, ληστρικό και επαχθές – έγινε το όχημα για μία τεραστίων διαστάσεων αναδιανομή πλούτου σε βάρος των αδυνάτων.

Μένουμε ΕυρώπηΤα πρωτοπαλίκαρα της οικονομικής εξόντωσης του λαού μας γαβγίζουν σήμερα στα τηλεπαράθυρα απαιτώντας εδώ και τώρα συνθηκολόγηση και υποταγή με πρόσχημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Καλοπληρωμένοι παπαγάλοι του ΔΝΤ «ενημερώνουν αντικειμενικά» για το δήθεν χάος που προκύπτει από τη στάση της κυβέρνησης της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση. Σε θέση μάχης ο μηχανισμός του συστήματος διαπλοκής που παλεύει με νύχια και με δόντια να προκαλέσει τεχνητή αποσταθεροποίηση και σύγχυση. Ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια απέναντι στην αξιοπρέπεια και τη διεκδίκηση.

Οι εξελίξεις των ημερών αν επιβεβαιώνουν κάτι, είναι την ανάγκη χάραξης σχεδίου για την αλλαγή του παραγωγικού πλαισίου στην Ελλάδα και κάθε συμφωνία μόνο αν ενταχθεί σε έναν τέτοιον προσανατολισμό ή εάν αξιοποιηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη.

Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s