Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι φίλοι μας οι διανοούμενοι

Άμα έχεις τέτοιους φίλους… τι τους θέλεις τους εχθρούς!

Με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ορισμένοι Γάλλοι και Γερμανοί διανοούμενοι κάνουν έκκληση: «Βοηθήστε την Ελλάδα». Τα πράγματα μπερδεύονται όμως λίγο αργότερα, όταν κανείς διαβάσει τις θέσεις τους, καθώς διαπιστώνει πως στόχος τους δεν είναι και τόσο η λύση προς όφελος της χώρας μας.

Στο κείμενο τους δεν εξηγούν πως μπορεί να γίνει πράξη η έκκληση «Βοηθήστε την Ελλάδα» αφού πουθενά δεν αναφέρονται στο δίκαιο αίτημα διαγραφής του παράνομου και μη βιώσιμου χρέους της χώρας μας. Χρέος που γιγαντώθηκε μέσα και από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις οδηγίες της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας.

Πουθενά φυσικά δεν γίνεται λόγος για την άθλια και εκβιαστική συμπεριφορά των ιθυνόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην νέα ελληνική κυβέρνηση αλλά και στην απαξίωση που έδειξαν οι «θεσμοί» απέναντι στην προτίμηση του εκλογικού σώματος της χώρας μας.

Πουθενά δεν γίνεται λόγος για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, καθώς και για την ανάγκη επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, με το οποίο στραγγαλίστηκε η Ελλάδα στα χρόνια της κατοχής.

Γενικά η ιστορική αναδρομή, για το πως φτάσαμε εδώ, δεν φαίνεται να απασχολεί τους συγκεκριμένους διανοούμενους που υπογράφουν την έκκληση με τίτλο: «Βοηθήστε την Ελλάδα».

«Αν δεν καταφέρουμε να λύσουμε την κρίση στην Ελλάδα, αυτό θα είχε μεγάλο κόστος για την Ευρώπη», αναφέρουν και στη συνέχεια γίνονται πιο συγκεκριμένοι  αποκαλύπτοντας τον πραγματικό αποδέκτη της επιστολής τους: «Η Ευρώπη πρέπει πάνω απ’ όλα να λάβει υπόψη της τα γεωπολιτικά κόστη μιας αποτυχίας. Τα σύνορά της θα καταστούν πιο ασταθή και κυρίως θα αποδυναμωθεί η παγκόσμια επιρροή της».

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει τώρα επειγόντως και ειλικρινά να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», λένε οι συντάκτες της έκκλησης και όλοι γνωρίσαμε καλά, όλα αυτά τα χρόνια, τι ακριβώς σημαίνουν οι… «μεταρρυθμίσεις»! Και μάλιστα μεταρρυθμίσεις που εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη το χρέος, το οποίο υποτίθεται ότι θέλουν να καταπολεμήσουν!

Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία οι συντάκτες της έκκλησης «Βοηθήστε την Ελλάδα» επιμένουν ότι: «Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να λάβει μια απόφαση για την τύχη της. Η Ευρώπη της δείχνει αλληλεγγύη…» λένε χαρακτηριστικά!

Άμα έχεις τέτοιους φίλους λοιπόν… τι τους θέλεις τους εχθρούς!

Χρήστος Τσαντής

Σκίτσο

    

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: