ΕΡΤ: Από το Μαύρο… στο φως

Η ΕΡΤ αντίβαρο στον κιτρινισμό και την «κατινιά» των ιδιωτικών καναλιών-Η επιστολή πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ για τους κουμπάρους του Σαμαρά-Ο στρατός των συμβούλων-Μνημόνιο Πίστης στη Διαπλοκή-Το συστημικό πλέγμα-Η ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας-«Νομικά» επιχειρήματα!

Με την στήριξη των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μια μεγάλη αδικία έλαβε τέλος. Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Κατά του νομοσχέδιου τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενώ Παρών είπαν η Χ.Α. και το ΚΚΕ.

ΕΡΤΟ κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ μετατράπηκαν σε αγώνα ενός ολόκληρου λαού για αξιοπρέπεια και Δημοκρατία. Ο νόμος που ψηφίστηκε δεν λύνει όλα τα προβλήματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κινείται όμως σε θετική κατεύθυνση και εκπληρώνει μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε με άδεια έδρανα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ πολλοί από τους ομιλητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να ασχοληθούν με θέματα που δεν αφορούσαν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Ορισμένα σημεία όμως της χτεσινής συζήτησης έχουν, κατά τη γνώμη μας, ιδιαίτερη σημασία και για αυτό αποφασίσαμε να τα παρουσιάσουμε εδώ.

Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Ανώνυμη Εταιρία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις»

Η ΕΡΤ αντίβαρο στον κιτρινισμό και την «κατινιά» των ιδιωτικών καναλιών

Νεκτάριος Σαντορινιός: Όμως, ήταν πολύ πιο μαύροι οι λόγοι που επέβαλαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ήταν η μαύρη συμμαχία των ιδιωτικών συμφερόντων και της Κυβέρνησης Σαμαρά, που έπρεπε να «καθαρίσουν» το τοπίο των ψηφιακών συχνοτήτων για να πάρουν ανενόχλητοι τις ψηφιακές άδειες…. Όπως ειπώθηκε και την αρμόδια Επιτροπή, η ΕΡΤ θα αποτελέσει το αντίβαρο στον «κιτρινισμό» και την «κατινιά» που επικρατεί στα ιδιωτικά κανάλια.

Η φιλοσοφία της κοινωνικής κεντροδεξιάς

ΑΝΕΛΝ. Νικολόπουλος: Ο συμβολισμός της σημερινής απόφασης είναι εξαιρετικά σημαντικός. Στον αντίποδα των ιδιωτικών πρωτοβουλιών πρέπει χάριν της ισορροπίας να υπάρχει η παρέμβαση του κράτους με τη δημόσια τηλεόραση ή τη δημόσια παιδεία ή τη δημόσια υγεία. Αυτός ήταν ο πυρήνας της φιλοσοφίας της κοινωνικής κεντροδεξιάς. Όσοι από τους συναδέλφους πάνε σήμερα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι αυτή ήταν μία ειδοποιός διαφορά από τα νεοφιλελεύθερα αντιλαϊκά και ακραία μέτρα που σήμερα αυτοί προτείνουν και υιοθετούν…. Πόσα λεφτά δεν έδιναν τα κανάλια με την ανοχή του κράτους; Το λέω, γιατί σήμερα ακούστηκε ότι «έχετε λεφτά να πετάξετε για την κρατική τηλεόραση». Από ποιους ακούγεται αυτό; Από εκείνους που, ενώ άφηναν χωρίς ρεύμα κάποιους που χρώσταγαν 100 ή 200 ευρώ, άφηναν τον ΑΝΤ1 να χρωστά 6,5 εκατομμύρια ευρώ, τον ALPHA 4 εκατομμύρια ευρώ, το MEGA περισσότερα από 7,4 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους… Μέχρι πότε κάποιοι θα παριστάνουν τους μιντιάρχες με θαλασσοδάνεια για να μας προσφέρουν καθοδηγούμενη ενημέρωση;

Η επιστολή πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ για τους κουμπάρους…

ΣΥΡΙΖΑΠετράκος: Η (τότε) Κυβέρνηση ισχυριζόταν –ήταν η «δεύτερη γραμμή άμυνας»- ότι έκλεισε την ΕΡΤ γιατί ήταν άντρο της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεν έχει απαντήσει, όμως, ακόμα η Νέα Δημοκρατία στην επιστολή του πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ προς τον πρώην Πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά, ο οποίος –να το θυμίσουμε- έγραφε: «Υποθέτω ότι αναφέρεστε, κύριε Σαμαρά, σε εκείνους που εσείς βολέψατε ο ίδιος, είτε συνοδοιπόροι σας και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε προφανώς σε τριάντα αργόμισθους, στην πλειοψηφία τους ειδικούς συμβούλους και στο προσωπικό των ειδικών θέσεων που διορίσατε στην ΕΡΤ από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.

 Υποθέτω ότι αναφέρεστε –λέει ο κ. Κογιάννης- στον κουμπάρο σας κ. Α., τον οποίο διορίσατε με αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας, του κ. Μουρούτη, ο οποίος λαμβάνει επίσης 3.500 ευρώ το μήνα.

Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμα στη συντοπίτισσα του Υπουργού σας του κυρίου τάδε, αρμόδια για τον Τύπο κ. Μ.Ρ., που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα.

 Επίσης, για την κακοδιαχείριση φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στο 1.000.000 ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή “Μεσογείων 136” για να βρει βήμα έκφρασης η κ. Α.Σ., συγγενής πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας».

Αυτή είναι η απάντηση η οποία έχει δοθεί και η οποία δεν έχει απαντηθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

«Μνημόνιο Πίστης στη Διαπλοκή»

ΒενιζέλοςΕ. Βενιζέλος: Το συζητούμενο νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση ως πολιτική πρωτοβουλία συνδέεται προφανώς με το γενικότερο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, με την πορεία της χώρας. Χωρίς ένα τέτοια πλαίσιο η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει αρχή.

Βούτσης: Μίλησε, λοιπόν, είκοσι δύο λεπτά ο κύριος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν βρήκε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μιλήσει καθόλου γι’ αυτά τα ζητήματα, καθώς έχει μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες φάσεις, σε διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν –καλές ή κακές- για τη διαμόρφωση αυτού του τοπίου.

Επιτρέψτε μου να σας πω πως η σιωπή του είναι κυριολεκτικά ένα μνημόνιο πίστης στη διαπλοκή, η οποία έχει σφραγίσει αυτό το βρώμικο τηλεοπτικό τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και το οποίο προσπαθούμε σήμερα, διαμορφώνοντας ξανά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να το πάμε σε μια καινούργια εποχή.

Θεοχάρης: Το μαύρο της ΕΡΤ μας έχει φέρει εδώ. Οι ευθύνες της πρώην συμπολίτευσης είναι τεράστιες που συζητάμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Το λευκό, όμως, που βλέπουμε τώρα τυφλώνει το ίδιο. «Fade to black…» λένε οι σκηνοθέτες «…fade to white». Το ίδιο τυφλώνει το σκοτάδι με το απόλυτο λευκό. Πρόκειται για τις διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

«Αποκλείουμε το στρατό των… συμβούλων»

Αγ. Κυρίτση: Επανέρχονται, κυρία Βούλτεψη, όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά τους. Από τη νέα ΕΡΤ δεν αποκλείεται κανένας. Δεν αποκλείεται κανένας, επαναλαμβάνω. Νομίζω ότι έγινε κατανοητό.

Οφείλουμε, όμως, να παραδεχθούμε ότι σε κάτι είμαστε μεροληπτικοί και πρέπει αυτό να το αποδεχθούμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Αποκλείουμε σκοπίμως κάποιους από τη νέα ΕΡΤ. Αποκλείουμε το προσωπικό των ειδικών θέσεων.

Αποκλείουμε τον στρατό των συμβούλων, που εσείς, κυρία Βούλτεψη, και οι προηγούμενοι κυβερνώντες είχατε στήσει. Το ομολογούμε, λοιπόν, ότι αποκλείουμε τα δικά σας χρυσοπληρωμένα παιδιά και, κυρίως, αποκλείουμε τις πρακτικές σας. Στη νέα ΕΡΤ δεν θα υπάρχει ο στρατός των διορισμένων κυβερνητικών παραγόντων, που επί των ημερών σας από θέσεις-κλειδιά έκανε την ΕΡΤ μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας. Σ’ αυτό, ναι, δηλώνουμε απόλυτα μεροληπτικοί.

Βούλτεψη: Λέτε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ δεν συζητήθηκε ποτέ στο Κοινοβούλιο. Το λέτε, το ξαναλέτε. Πώς δεν συζητήθηκε; Ήρθε νόμος και ενσωματώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο νόμο που δημιούργησε τη ΝΕΡΙΤ και εδώ «έγινε μύλος». Δεν ήσασταν στην προηγούμενη Βουλή, αλλά σας λέω ότι «έγινε μύλος».

Επειδή, δε, άκουσα ότι «ο λαός της Λιλιπούπολης σήκωσε πια παντιέρα» -πολύ ηρωικά πράγματα ακούω- ξέρετε, χωρίς χρήματα δεν μπορεί να σηκώσει κανένας λαός της Λιλιπούπολης παντιέρα.

Γκιόκας: Ενώ διευκρινίζεται ότι η ΕΡΤ θα περιλαμβάνει πανελλαδικούς, περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι επανερχόμαστε στις δομές και τις λειτουργίες της 11ης Ιουνίου 2013 … Όσον αφορά το άρθρο 14 που αναφέρεται στους εργαζόμενους, ψηφίζουμε «Παρών» για το λόγο ότι υπάρχει έστω αυτή η αποκατάστασή των εργαζομένων που ήταν αίτημα όλο το προηγούμενο διάστημα…. επαναλαμβάνουμε τη θέση μας επί της αρχής που είναι «ΠΑΡΩΝ» και καταψήφιση των περισσότερων άρθρων του νομοσχεδίου.

«Το συστημικό πλέγμα»

Μαυραγάνης: Όλη η Κυβέρνηση εθνικού σκοπού υπό την πίεση των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Και αυτό το αντιλαμβάνεται καλά ο ελληνικός λαός που για πρώτη φορά βλέπει μία νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση να δέχεται πυρά όχι μόνο από κάποια καθεστηκυία πολιτική τάξη εντός των τειχών, όχι μόνο από κάποιους που έχουν οικονομικές αγκυλωτικές απόψεις και βάλλουν οι ίδιοι κατά του ίδιου του ευρωσυστήματος, αλλά και από ένα συστημικό πρόγραμμα, από ένα συστημικό πλέγμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας

Άννα Βαγενά: Κάποιοι καλλιτέχνες από εμάς που δεν είχαμε πρόσβαση και δεν ήμασταν τα αγαπημένα παιδιά των συγκροτημάτων βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα πληροφόρησης της δουλειάς μας και παλεύαμε να φέρουμε τον πολιτισμό και την τέχνη ακόμα και στα τελευταία χωριά της πατρίδας μας –βλέπε, θεσσαλικό θέατρο- μόνο με τις δυνάμεις μας. Και το μόνο στήριγμα που είχαμε εκείνα τα χρόνια ήταν η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, όταν αυτή είχε την τύχη να έχει καλή, έντιμη και εμπνευσμένη διοίκηση.

Με λίγα λόγια, θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα ότι η ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης είναι τεράστια, όχι μόνο για την πληροφόρηση, αλλά και για τον πολιτισμό. Εγώ, σαν άνθρωπος του πολιτισμού σ’ αυτό θέλω να επιμείνω και να εστιάσω. Είναι μια ευκαιρία επιτέλους η δημόσια τηλεόραση να παίξει αυτό το ρόλο.

Μαρία Κανελλοπούλου:  στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Αγορά», ο κ. Αλαφούζος, ιδιοκτήτης μεταξύ πολλών άλλων και του ΣΚΑΙ, έλεγε ότι τον ενοχλεί η ίδια η ύπαρξη ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, γιατί αν υπάρχει τέτοιος φορέας, αλλοιώνεται ο ιδιωτικός ανταγωνισμός. Όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω πιο ειλικρινή και τίμια -πρέπει να το ομολογήσω- επιχειρηματολογία υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ξέρουμε ότι σε μερικούς δεν αρέσει να υπενθυμίζουμε ότι η ΕΡΤ αν έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, το οφείλει κυρίως ή και στην ανάμνηση της παλαιάς καλής ΕΡΤ. Ξέρουμε ότι μερικοί ενοχλούνται από την αναφορά στη «Λωξάντρα», στους «Πανθέους», στο «Θέατρο της Δευτέρας», στο «Τρίτο Πρόγραμμα» του Μάνου Χατζιδάκι. Προτιμούν τους «Πρωταγωνιστές» προφανώς.

Θα απαντήσω επικαλούμενη γραπτά του βετεράνου Ροβήρου Μανθούλη. Λέει ο Ροβήρος Μανθούλης: «Τον Απρίλιο του 1976 με το καινούργιο πρόγραμμα που ανεβάσαμε στη μεταχουντική ΕΡΤ –«Θέατρο της Δευτέρας», «Παρασκήνιο», μια ταινία, μια συζήτηση, ο «Φωτογράφος του Χωριού», «Χίλια Χρόνια Πριν», οι μουσικές βραδιές, ο ποιοτικός κινηματογράφος της Κυριακής με τους προλόγους του Γιάννη Μπακογιαννόπουλου, το «Κάθε Μεσημέρι», με το οποίο φέραμε επιτέλους ζωντανά προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση- ενώ πριν η ΥΕΝΕΔ με τα αμερικανικά και τα ελληνοσαχλά σίριαλ είχε διπλάσια τηλεθέαση από το ΕΙΡΤ, όταν ανέλαβα την ΕΡΤ οι όροι αντιστράφηκαν. Να σκεφτείτε ότι το «Θέατρο της Δευτέρας» της ΕΡΤ είχε τηλεθέαση 95% στα χωριά της Πίνδου, όχι μόνο γιατί ήταν καλή εκπομπή, αλλά και γιατί ήταν της ΕΡΤ».

Επισημαίνουμε ότι μετά το 2008 η ΕΡΤ δεν παρήγαγε προγράμματα μυθοπλασίας –ελληνικής μυθοπλασίας, ως όφειλε- αδράνησε πολιτιστικά και ουσιαστικά σιώπησε πολύ πριν το «μαύρο». Και δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, καθώς λειτούργησε υπέρ των ιδιωτικών τραστ του φτηνού θεάματος.

Επιχειρήματα παλαιάς κοπής!

Κεφαλογιάννης : Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την επανασύσταση της ΕΡΤ μοιάζει με ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι που ξυπνά μνήμες μίας άλλης εποχής, όπου η κρατική ραδιοτηλεόραση μονοπωλούσε την ενημέρωση των πολιτών και γινόταν το πανίσχυρο εργαλείο κομματικής προπαγάνδας.

Νικόλας Ορφανός : Κύριε Υπουργέ, κύριοι συνάδελφοι, η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει, όλα τα προγράμματά της. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μας είπε ο κ. Παναγούλης, εκφράζοντας σταράτα το πνεύμα του νομοσχεδίου και μας πήγε ολοταχώς στο παρελθόν.

Λίγο πριν πέσει το «μαύρο» η ΕΡΤ είχε υποβαθμιστεί σε ένα συντεχνιακό άντρο τεχνικών, διοικητικών υπαλλήλων και δημοσιογράφων. Λίγο πριν πέσει το «μαύρο» οι εκατοντάδες προσλήψεις «ημετέρων» τα προηγούμενα χρόνια είχαν εξαντλήσει τα περίπου 300 εκατομμύρια που εισέπραττε ο φορέας από το ανταποδοτικό τέλος αποκλειστικά σε μισθούς. Λίγο πριν πέσει το «μαύρο» η ΕΡΤ είχε τουλάχιστον τρία χρόνια να κάνει παραγωγή ελληνικής σειράς. Λίγο πριν πέσει το «μαύρο» οι απανωτές απεργίες διαρκείας είχαν ματαιώσει κάθε προσπάθεια αναδιάρθρωσης και απαξίωσαν ακόμα περισσότερο τη σχέση της με τους τηλεθεατές.

Η αλήθεια είναι, λοιπόν, μία: Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 η ΕΡΤ πλήγωνε τους κατ’ εξοχήν χρηματοδότες της, τους Έλληνες πολίτες. Το κλείσιμο ήταν μία αντιδημοκρατική πράξη και κυρίως ήταν μία μεγάλη ήττα για τους πολίτες, που τόσα χρόνια πλήρωναν για να έχουν δημόσια τηλεόραση. Γι’ αυτό και όλοι αυθόρμητα αντιτάχθηκαν στο «μαύρο». Αλλά για να είμαστε ακριβείς δεν ήταν όλοι οι υποστηρικτές της δημόσιας τηλεόρασης αυθόρμητοι. Κάποιοι έστησαν την πολιτική τους καριέρα πάνω στο κλείσιμο, ούτως ώστε αργότερα να ξαναστήσουν και την τηλεοπτική τους. Το λουκέτο ήταν το βούτυρο στο ψωμί μιας αντιπολίτευσης που έψαχνε τότε για αντιστασιακά λάβαρα.

Νομικά επιχειρήματα

Αδ. Γεωργιάδης (ΝΔ): Και αναρωτιέμαι: Αν θέλετε να ακυρώσετε αυτόν τον διαγωνισμό εκ των υστέρων και να παρέμβετε στο θέμα της DIGEA, όπως υπονοήσατε χθες, την αποζημίωση που θα ζητήσει η DIGEA, εφόσον έγινε ο διαγωνισμός νομίμως, θα την πληρώσετε από την τσέπη σας; Θα έχει ενδιαφέρον να μας το πείτε, γιατί ο μόνος τρόπος για να ακυρώσεις κάτι που έχει ήδη γίνει στο δυτικό κόσμο είναι να σέβεσαι τη νομοθεσία. Και κυβέρνηση να γίνεις, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Σκουρλέτης: Είστε υπέρ της ελεύθερης αγοράς. Αυτή η αντίληψη της ελεύθερης αγοράς της DIGEA που πήγε; Γιατί θέλετε το μονοπώλιο της DIGEA; Ξέρετε γιατί; Διότι όλοι αυτοί ήταν οι μοναδικοί σας σύμμαχοι τα μαύρα χρόνια του μνημονίου. Τελείωσαν όλα αυτά. Τώρα η Δημοκρατία, ο πλουραλισμός αποκαθίστανται. Τι να κάνουμε; Ο καθένας εφ’ ω ετάχθη…

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις» και στο σύνολο;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Παρών.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΑΝΕΛΛΗΣ: Όχι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Παρών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό στο σύνολό του μειοψηφούσης και μειοψηφούντων των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν «ΌΧΙ», της Χρυσής Αυγής που δηλώνουν «ΠΑΡΩΝ», του «Ποταμιού» που ψηφίζουν «ΌΧΙ», του ΚΚΕ που δηλώνει «ΠΑΡΩΝ» και του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζει «ΌΧΙ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s