Αθωότητα-αλληλεγγύη-αποδοχή της διαφορετικότητας, τα μηνύματα από τη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου στη ΧΕΝ Ελλάδας.

Με μεγάλη συμμετοχή ανταποκρίθηκαν οι φίλοι του βιβλίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η χεν Ελλάδας, την Πέμπτη 2 Απρίλη, για την παρουσίαση της νουβέλας του Χ. Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησηςΟ Νικόλαος Νημάς έδωσε το στίγμα του βιβλίου (ολόκληρη η ομιλία του θα παρουσιαστεί σε επόμενη δημοσίευση) λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το εκπληκτικό που σαν ιδέα υλοποίησε ο Χρήστος σε αυτό το βιβλίο ειναι η ευλαβική νεκρανάσταση λογοτεχνικών ηρώων και η συνάντηση τους στον ίδιο τόπο, στο ίδιο νοητικό δράμα, για να δηλώσουν με λόγια και έργα πως η αγωνία και η στάση ζωής τους συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, από εσάς, από τον Χρήστο, από εμένα και τον καθενα, όσο ο κόσμος ταξιδεύει και όσο ακόμα υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες και αναζητήσεις για να προβάλουν σε μια νοητική οθόνη το Δράμα καθενός που γεννήθηκε άνθρωπος… Για όποιον διαβάσει το βιβλίο, βουτώντας σε δεύτερα και τρίτα επίπεδα ανάγνωσης, θα δει να ξεδιπλώνονται οι πλευρές της ανθρώπινης νοημοσύνης,  συναισθηματική, κοινωνική, υπαρξιακή».

Την ξεχωριστή παρέμβαση του Νίκου Νημά ακολούθησε η προβολή βίντεο που ειχε επιμεληθεί ο συγγραφέας. Στο βίντεο ειχε συμπεριληφθεί και η δράση των παιδιών νηπιαγωγείου των Χανίων, που είχαν ενσωματώσει σε δραστηριότητες για την ημέρα του παιδικού βιβλίου τμήματα της νουβέλας. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τη συμμετοχή δεκάδων απο τους φίλους του βιβλιου που γέμισαν την αίθουσα της χεν.

Η συμφωνία των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε σε τρία ζητήματα άξονες τα οποία συμπυκνώνουν τα μηνύματα του κειμένου αλλα και την πορεία αναζήτησης μέσα απο τις ιδιαίτερες διαδρομές του καθενός. Η διαδραστική μορφή της παρουσίασης του βιβλίου αποτυπώθηκε στην πλατιά επικοινωνία και αλληλεπίδραση ανάμεσα στους φίλους του βιβλίου και στα σημεία κλειδιά, στα οποία επικεντρώθηκαν. Κι αυτά δεν ηταν άλλα από:

-την αθωότητα, γνησιότητα, αυθεντικότητα,

-την αλληλεγγύη,

-το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s