8 ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΣΙΤ

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων» έχει την χαρά να φιλοξενεί την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Π.Σ.Ι.Τ. (Παγκόσμια Σύναξη Ιδιόρρυθμων Τεατρόφιλων) η οποία παρουσιάζει την παράσταση:

“ 8 ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

του Esteve Soler, στο Θέατρο «Δ. Βλησίδης», το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στις 21:00.

Είσοδος με κοινωνικό εισιτήριο (τρόφιμα ή φάρμακα) για την ενίσχυση του ΚΥΤΤΑΡΟΥ Χαλέπας και του Κοινωνικού Ιατρείου Χανίων.

ΠΣΙΤ

8 μονόπρακτα για μια άλλη κοινωνία, αλλοτριωμένη, χωρίς αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, με διαλυμένες τις αρχές της δημοκρατίας, που το κέρδος είναι πάνω από τους ανθρώπους, που ο πόλεμος είναι εικόνα στις ειδήσεις, που ο έρωτας είναι προς κατανάλωση, που η εκπαίδευση αγκομαχάει… Μια κοινωνία που δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας…….

Ο παραμορφωμένος κόσμος που πλάθει ο Εστέβε Σολέρ, θέλει να μην μοιάζει στον δικό μας, αλλά σε κάθε καθρέφτισμα του πάνω μας, πάνω στην κοινωνία μας, δείχνει ένα πρόσωπο πολύ πιο γνώριμο απ’ αυτό που τολμάμε να παραδεχτούμε.

Ένας κόσμος ανάποδα…. μένει να σκεφτούμε από ποια μεριά του τον κοιτάμε….

Η παράστασή μας έχει σαν στόχο να αποτελέσει τροφή για σκέψη, για συζητήσεις και για διαφωνίες. Επιδιώκει έναν αναστοχασμό της καθημερινότητας με τη… ψυχραιμία της Τέχνης!

Σκηνοθεσία: Ιωσηφίνα Δάρρα

Μουσική: Κώστας Ευαγγέλου

Ηθοποιοί: Μαριάννα Βαγενά, Ισμήνη Καλτσούνη, Κατερίνα Καραμανλίδου, Κώστας Κλίτσας, Δημήτρης Κουνατίδης, Ιωάννα Κωνσταντινίδη, Κατερίνα Κωνσταντινίδη, Βασίλης Ξενικάκης, Ισμήνη Οικονόμου, Σόνια Παλαιολόγου, Αγγελική Παπαβασιλείου, Σωτήρης Σταυράτης

Συνδιοργάνωση: Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Εστέβα ΣολέρMέσα από εικοσιένα σύντομα μονόπρακτα, ο συγγραφέας σκιαγραφεί εύστοχα ένα καθαρό πορτραίτο μεγάλου μέρους των δεινών που πλήττουν τις σύγχρονες αλλοτριωμένες κοινωνίες. Πίσω απ την επιφανειακή προσπάθεια ρήξης με έννοιες που η ύπαρξή τους θεωρείται συνώνυμη του πολιτισμού αλλά και της ίδιας μας της ζωής, ο Σολέρ αποκαλύπτει το ανεπαρκές πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε: την αδυναμία μας -ως πολίτες, ως άνθρωποι-, την ακυβερνησία, την υποταγή που δείχνουμε σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και τη στρεβλότητα ή τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει τις έννοιες πάνω στις οποίες στηρίζουμε τις ελπίδες μας. Ο Εστέβα Σολέρ έγραψε την τριλογία τού Κόντρα στην πρόοδο, Κόντρα στον έρωτα και Κόντρα στη δημοκρατία μεταξύ 2007 και 2010. Από τότε που το πρώτο κομμάτι της, το Κόντρα στην πρόοδο, επιλέχθηκε το 2008 ανάμεσα σε 684 θεατρικά έργα από την Ευρώπη για να συμμετάσχει στο βερολινέζικο φεστιβάλ Theatertreffen, η ζωή της τριλογίας βρίσκεται σ’ έναν διαρκή μεταφραστικό και σκηνικό αναβρασμό. (από τη βιβλιονετ)…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s