NO! Δεν θα πάρουμε!

Το ΌΧΙ της Ελλάδας και ο «πονοκέφαλος» της Γερμανίας

ΠάτραΤα πράγματα παίρνουν την πορεία τους και κάθε… «κατεργάρης» αποκαλύπτεται! Η συνεπής στάση της κυβέρνησης στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η μαζική λαϊκή συμμετοχή, παρά το τσουχτερό κρύο, στις μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους στο ιερατείο των Βρυξελλών και ρωγμές στο φιλομνημονιακό μπλοκ στη χώρα μας.

«Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση» δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών, ξαφνιασμένος, αφού είχε συνηθίσει να βλέπει την εκάστοτε αντιπροσωπεία της Ελλάδας να υπογράφει άνευ όρων τις απαιτήσεις της Γερμανίας.

Αστεία η κριτική των εκπροσώπων της Γερμανίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλούσε την Ελληνική κυβέρνηση, γιατί «δεν είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένες θέσεις!!», μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης μία ημέρα πριν από τη σύνοδο! Αλλά έχουν τους λόγους να βιάζονται, γιατί φοβούνται την επέκταση της λαϊκής αμφισβήτησης και ξέρουν πως αν αυτό συμβεί, τότε θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό τοπίο της Ευρώπης.

  • Ανήσυχος δήλωσε ο Γιουνγκέρ, γιατί όπως είπε «οι συζητήσεις στο Eurogroup δεν είχαν την απαιτούμενη πρόοδο». «Πρόοδος» φυσικά σημαίνει υποταγή στις αξιώσεις της Γερμανίας. Ο κύριος Γιουνγκέρ νιώθει βέβαια λίγο άβολα με τους Έλληνες υπουργούς, καθώς δεν εκλέχτηκαν τελικά τα «οικεία πρόσωπα», με τα οποία επιθυμούσε να συνεργάζεται, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος πριν από τις εκλογές στη χώρα μας.

«Αρκετά θρασύ ξεκίνημα για την Ελλάδα», έγραψε μία φυλλάδα στη Γερμανία και δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε για αυτή την εξέλιξη, καθώς η λύσσα των ευρω-τοκογλύφων δείχνει πως πραγματικά το τοπίο έχει αλλάξει.

ποντέμοςΗ πίεση μεταφέρεται με ταχύ ρυθμό στο εσωτερικό χωρών που είναι ευάλωτες απέναντι στη λαϊκή αφύπνιση και χειραφέτηση. Η Ισπανία ετοιμάζεται για τη μεγάλη ανατροπή, στην Πορτογαλία οι φωνές δυναμώνουν, στην Αυστρία, στο Βέλγιο και πάνω απ’ όλα στη Γαλλία και την Ιταλία, η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης και του λαού μας πυροδοτεί εξελίξεις.

Το μπλοκ της Γερμανικής κυριαρχίας και η πίεση που μπορεί – υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει σε περιπέτειες την Ευρωζώνη μεταφέρει την πίεση στην πλευρά της κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να έχει για τη χώρα μας. Είτε υποχωρήσουν τελικά οι «σκληροί» της Κομισιόν είτε όχι.

Η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τις διαφορές και τις αντιθέσεις ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις. Να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει στη χώρα μας η μοναδική γεωστρατηγική της θέση, με στόχο: διεθνείς σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.

Προσωρινά αμοιβαία και επωφελής λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στο δρόμο της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης με τις «δεσμεύσεις» της κλίκας των «ευρωληστών». Και πάλι όμως, το σχέδιο μιας εναλλακτικής προοπτικής χρειάζεται να έρθει στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς η όξυνση των αντιθέσεων στο οικονομικό περιβάλλον απαιτεί εργαλεία, τα οποία στερείται σήμερα η χώρα μας, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη σήμερα.

Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, όταν βρεθεί ξανά σε θέση ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτος. Όσο παραμένει υποχείριο της Γερμανικής οικονομικής ελίτ, τόσο θα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί που, η μια του άκρη, είναι δεμένη σε ένα τοκογλυφικό – μη βιώσιμο –χρέος, και η άλλη βρίσκεται γαντζωμένη στη θηλιά του εξωτερικού δανεισμού, ο οποίος το αυξάνει.

Η Ευρωζώνη-ατμομηχανή της Γερμανικής κερδοφορίας έχει ζωτική ανάγκη την Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί και χωρίς αυτή την Ευρωζώνη.

©Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s