Το… μενού στο γεύμα!

Το δείπνο εργασίας στη ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε στη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου δήλωσε ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει «την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»! Την ίδια ώρα όμως, 14 κορυφαία στελέχη της ΝΔ βρεθήκανε μαζί σε ένα γεύμα… εργασίας!

Σαμαράς διαπραγμάτευσηΆγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε και άγνωστο επίσης παραμένει το τι περιείχε το μενού, αν και όλοι καταλαβαίνουμε πως η ώρα των αλλαγών πλησιάζει για τη Νέα Δημοκρατία.

Τα στελέχη της ΝΔ βλέπουν το κόμμα τους να χάνει την επαφή του με το λαό και καταλαβαίνουν πως η τακτική που έχει χαράξει ο πρόεδρός της είναι αδιέξοδη. Το βέβαιο είναι πως όλο και περισσότεροι δυσανασχετούν με μια «στρατηγική», που οδηγεί τη ΝΔ με μαθηματική ακρίβεια, και σύντομα, σε ποσοστά «Πολιτικής Άνοιξης»! 

Η κοινωνία έδειξε και πριν αλλά και μετά από τις εκλογές ότι θέλει και απαιτεί θετικές προτάσεις και σχέδιο διεξόδου από το φαύλο μνημονιακό κύκλο. Μια τέτοια πολιτική γραμμή είναι αδύνατο να την εφαρμόσουν με επιτυχία τα στελέχη που πρωτοστάτησαν στη νεοφιλελευθέρη καταιγίδα και η ώρα του επαναπροσδιορισμού της ΝΔ πλησιάζει. Το ερώτημα πλέον, είναι πόσο έγκαιρα θα έρθει η συμφωνία των κεντρικών στελεχών της, που θα καταλήξει στους όρους, στον τρόπο και στα πρόσωπα της διαδοχής ή… της ρήξης.

©Χρήστος Τσαντής

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s