Η Γερμανία κλείνει το μάτι στους νεοναζί

Οι «Λετονικές Λεγεώνες των ΕΣ-ΕΣ» στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από το Άουσβιτς της Βαλτικής, στα σαλόνια των Βρυξελλών

Γράφει ο Χρήστος Τσαντής

«Όποιος αναλάβει τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος, διαφορετικά θα υπάρξουν επιπτώσεις που μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη με πιθανότητα αναταράξεων».
Όχι! Η δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον από τους συνήθεις υπόπτους. Ανήκει στον Υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας κ. Ε. Ρίνκεβιτς και έγινε τον Γενάρη του 2015. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί εκλογές στη χώρα του, όπου την πρώτη θέση κατέλαβε το κόμμα Armonia. Το πρώτο κόμμα της χώρας υποστηρίχτηκε κυρίως από το τμήμα των Ρώσων πολιτών της Λετονίας, που αγγίζει το 30% στο σύνολο του πληθυσμού. Λόγω του εκλογικού νόμου, όμως, έμεινε εκτός κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα ανέτρεψε τις δημοσκοπήσεις, θορύβησε το ευρω-ιερατείο αλλά και τους επιτελείς του ΝΑΤΟ, που βλέπουν την επιρροή της Ρωσίας να μεγαλώνει ανάμεσα στους λαούς της περιοχής. Με διάφορα προσχήματα (ασκήσεις, γυμνάσια κλ.π). πυκνώνει συνεχώς η στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της Λετονίας σε ρόλο πολεμικής εμπροσθοφυλακής;

επίθεση στη Ρωσία«Η σημερινή στρατηγική της Ευρώπης, που βασίζεται σε σταθερά και Ειρηνικά προς Ανατολάς σύνορα, είναι ξεπερασμένη», είπε σε μία εξαιρετικά αποκαλυπτική δήλωσή του ο Λετονός Υπουργός Εξωτερικών. Και το ακόμη πιο επικίνδυνο; Δεν βρέθηκε κανείς από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να του απαντήσει.

Στη Λετονία τα ΕΣ-ΕΣ είναι… ήρωες!!

Ο κ. Ρίνκεβιτς διαδέχθηκε τον κ. Γκιλίνσκις στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο τέως Υπ. Εξωτερικών συμμετείχε στην παρέλαση που οργάνωσαν οι ναζί το 2014 στην πρωτεύουσα της χώρας! Ο τέως υπουργός εξωτερικών, της χώρας που σήμερα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωνε λίγους μήνες πριν, για τους άντρες των ΕΣ-ΕΣ, πως «είναι υποχρέωση του έθνους να τιμά… τους ήρωες του»!

«Ήρωες» εννοούσε ο τέως υπ. Εξωτερικών τους δολοφόνους των «Λετονικών Λεγεώνων», συνολικής δύναμης 154.000 ανδρών, οι οποίοι έγιναν μέλη των ΕΣ-ΕΣ και διακρίθηκαν για τις αγριότητες που διέπραξαν στη διάρκεια του πολέμου. Αγριότητες που ξεπέρασαν σε πολλές περιπτώσεις και τη δολοφονική μανία των Γερμανών συνεργατών τους. Αγριότητες που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της Γερμανικής επίθεσης στη Ρωσία, αφού στο έδαφος της Λετονίας ιδρύθηκαν και λειτούργησαν ορισμένα από τα πιο φρικιαστικά ναζιστικά στρατόπεδα, όπως το Σάλασπιλς.ναζί 2

Το συγκεκριμένο στρτόπεδο εξόντωσης ονομάστηκε «Άουσβιτς της Βαλτικής». Σε αυτό βρήκαν φρικτό θάνατο πάνω από 100.000 άνθρωποι, αιχμάλωτοι, άμαχος πληθυσμός και μικρά παιδιά.

Αυτοί που διέπραξαν αυτά και πολλά ακόμα εγκλήματα, θεωρούνται σήμερα ήρωες της χώρας που βρίσκεται στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι αρχές της Λετονίας χαρακτηρίζουν το Σάλασπιλς ως… «αναμορφωτικό στρατόπεδο εργασίας» και «διευρυμένη αστυνομική φυλακή»!!

Έξοδος από την κρίση με… γρήγορο ίντερνετ και παρελάσεις των ΕΣ-ΕΣ

Η Λετονία, αυτή η μικρή χώρα της Βαλτικής των 2.231.053 κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2009), έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη 1η Ιανουαρίου, για το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η γεωπολιτική της σημασία, όμως, φαίνεται να ξεπερνά το μικρό γεωγραφικό και πληθυσμιακό της μέγεθος.

Η χώρα που βρίσκεται σήμερα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασε από τα προγράμματα λιτότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πριν υιοθετήσει για νόμισμά της το ευρώ.

Οι κυβερνήσεις της Λετονίας προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας. Η ζωή στη χώρα έγινε κυριολεκτικά αδύνατη και ο πληθυσμός της την εγκατέλειψε μαζικά. Συνολικά, υπολογίζεται ότι το 15% των κατοίκων της έφυγε αναζητώντας κάπου αλλού μία καλύτερη τύχη.

Μαουτχάουζεν 2Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τις… «μεταρρυθμίσεις» στη Λετονία!! Έχουν να λένε για το… γρήγορο ίντερνετ που διαθέτει!!
Δεν λένε τίποτα όμως για το γεγονός ότι στη Λετονία οι ναζί και τα ΕΣ-ΕΣ αναγνωρίζονται ως εθνικοί ήρωες!
Δεν λένε τίποτα για τις τακτικές παρελάσεις των ναζιστικών οργανώσεων στη πρωτεύουσα της χώρας, που διεξάγονται με την ευλογία της κυβέρνησης.
Δεν λένε τίποτα για το ρατσιστικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι αρχές ενάντια στο 30% του πληθυσμού της χώρας, που είναι Ρώσοι. Ένα μεγάλο μέρος τους ακόμα δεν έχει αναγνωρισμένα εκλογικά δικαιώματα, δεν έχει ίσα δικαιώματα, δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν περιορισμοί ακόμα και για την ίδρυση μιας επιχείρησης, για πολλούς από τους Ρώσους κατοίκους της Λετονίας.

Η Γερμανία φλερτάρει με τους ναζί σε Λετονία και Ουκρανία

Η Γερμανική πολιτική και στρατιωτική επένδυση στους ναζιστές της Ουκρανίας λοιπόν, φαίνεται πως δεν ήταν τυχαία επιλογή. Όλα δείχνουν πως το Βερολίνο κλείνει φιλικά το μάτι στους παλιούς συμπολεμιστές των ΕΣ-ΕΣ σε Ουκρανία, Λετονία και αλλού επενδύοντας στο φασισμό και το ρατσισμό, για να επιβληθεί στον γεωπολιτικό της ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται στο πλάι της κ. Μέρκελ, για να κουνούν το χέρι στην Ελληνική κυβέρνηση εγκαλώντας την να εφαρμόσει τις.. «δεσμεύσεις» των κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου.

Μία λύση, που πιθανά θα μας προτείνουν, είναι να διώξουμε από τη χώρα, όπως έκαναν εκείνοι, τους ανέργους και να στερήσουμε τα πολιτικά δικαιώματα σε όσους διαφωνούν με την πολιτική της κυρίας Μέρκελ.
Μπορεί να ακούσουμε ότι θα βγούμε από την κρίση πετυχαίνοντας υψηλές ταχύτητες στο… ίντερνετ (όπως η Λετονία, που παινεύεται γι’ αυτό το… κατόρθωμά της ). Κι ίσως η επόμενη οδηγία του Βερολίνου να είναι η απόδοση φόρου τιμής στους…. «ήρωες» γερμανοτσολιάδες των ταγμάτων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τους ναζί στις θηριωδίες και τα εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού. Και πάνω απ’ όλα, για να μην έχουμε και… «αναταράξεις στην ευρωζώνη», όπως είπε ο Λετονός Υπουργός Εξωτερικών, να καθίσουμε… «φρόνιμα» και να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή της Ελλάδας σε μία σύγχρονη Γερμανική αποικία!

©Χρήστος Τσαντής, Φλεβάρης 2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s