Το σύνδρομο του μεταξωτού οπίσθιου*!

Ο «λαϊκισμός» και η καρέκλα της εξουσίας

Γράφει ο Χρήστος Τσαντής

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500.00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής… για την κάλυψη δαπάνης τροχήλατης καρέκλας για το γραφείο Υπουργού»

η καρέκλα του υπουργούΠρόσφατα βρέθηκα σε ένα νηπιαγωγείο. Τα παιδιά δανείζονταν καρέκλες από διπλανό σχολείο, για να καθίσουν. Όταν τελείωνε το μάθημα τις επιστρέφανε, για να καθίσουν οι μαθητές του άλλου σχολείου.
Οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί, οι καθηγητές κάνουν αγώνα δρόμου μαζί με τους γονείς και βάζουν πολλές φορές βαθιά το χέρι στην τσέπη, στους ήδη μειωμένους μισθούς τους, ακόμα και για τα αναλώσιμα.
Δεν συζητάμε για τη θέρμανση στα σχολεία ή για το που οδήγησε η… «εθνική ανάγκη» της περικοπής των δαπανών για την παιδεία, για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον, για την εργασία, για την υγεία, για την κοινωνική ασφάλιση.
Όχι! Γιατί αν μιλήσουμε για όλα αυτά θα είμαστε… λαϊκιστές!
Ούτε για τις παχυλές αμοιβές των «συμβούλων» πρέπει να μιλάμε.
Ούτε για τις θωρακισμένες λιμουζίνες.
Ούτε για τα στραβά μάτια στις λίστες που είχαν «ξεχαστεί» κάτω απ’ τα μαξιλάρια υπουργών!

Όλα αυτά είναι λαϊκισμός!

Το έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2015, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναφέρει (χωρίς «λαϊκίστικές εκφράσεις», αλλά με όλη την μεγαλοπρέπεια του γραφειοκρατικού εκφυλισμού της πολιτείας): «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500.00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής… για την κάλυψη δαπάνης τροχήλατης καρέκλας για το γραφείο Υπουργού»… πώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Τί ακριβώς είναι;
Μα τι άλλο; Είναι η απεικόνιση ενός συνδρόμου!

Είναι το σύνδρομο του μεταξωτού οπίσθιου!

Ο παθών δεν μπορεί να καθίσει και να εργαστεί δια την σωτηρία των οικονομικών του κράτους εάν δεν εξασφαλίσει μία… τροχήλατη καρέκλα αξίας, τουλάχιστον, 1500 ευρώ!
Ο ίδιος, επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό για την προσφορά με την οποία τον τίμησε, πληρώνοντας με τα χρήματα των φορολογουμένων το… καρεκλάκι του!

*Σύνδρομο του μεταξωτού οπίσθιου: αναπτύσσεται (συνήθως) μετά από μακρά παραμονή στην εξουσία.

η καρέκλα του υπουργούπηγή εγγράφου: AlfaVita

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s