Πολύ σκληροί για να… διαπραγματευτούν!

Όταν οι έμπειροι έκαναν διαπραγμάτευση

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε πόσο σκληρή ήταν η διαπραγμάτευση, που γινόταν σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, για τη σωτηρία της χώρας τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν με ένα ροκ διάγγελμα του μοναδικού και ανεπανάληπτου σωτήρα μας…

Γιώργος ΠαπανδρέουΓια να ακολουθήσουν σκληρές συγκρούσεις «χαρτοφυλακίων» και επικές μάχες στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου, όπως φαίνεται και στην εικόνα, ο κ. Σαμαράς κρατούσε σταθερά σκληρή στάση. Αυτό αποτυπώνει ξεκάθαρα και η γλώσσα του σώματος. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να απομακρύνει τις πιέσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πιάνει από το λαιμό των πρώην ηγέτη της χώρας μας φωνάζοντας: «Tony… you just killed troika!». Σαμαράς διαπραγμάτευσηΣτο πλάνο που ακολουθεί διακρίνουμε καθαρά την αγωνιώδη προσπάθεια της Κομισιόν, μέσω του κ. Γιούνκερ, που ικετεύει τον κ. Στουρνάρα να δεχθεί την επιστροφή της τρόικα! Εκείνος – είναι ολοφάνερο – αντιστέκεται με πάθος. «Γύρνα και το άλλο μαγουλάκι, άτιμο αγόρι» του λέει ο Γιούνκερ, για να πάρει την περήφανη απάντηση ότι : «εμάς, ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε για να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση… Κάτω τα χέρια από τα μαγουλάκια!». Όπως φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία ο πρώην τσάρος της οικονομίας συγκρατεί το χέρι του κ. Γιούνκερ πριν εκείνος τον χτυπήσει στο μάγουλο, σε ένα ιδιότυπο «μπρα ντε φερ»…

Στουρνάρας

Ο κ. Γιούνκερ εκνευρισμένος αναζητά τον κ. Βενιζέλο για να βγάλει το άχτι του. «Θα του φέρω το χαρτοφύλακα στο κεφάλι!» φώναζε μέσα στους διαδρόμους. Ο πρώην υπουργός είχε τα νεύρα του, γιατί δεν μπορούσε να ανεχθεί μια τέτοια, αποικιοκρατικού τύπου, συμπεριφορά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Έτσι τα πράγματα οδηγήθηκαν σε ρήξη κι ο κ. Γιούνκερ, χάνοντας τη ψυχραιμία του, έδωσε μία με το χαρτοφύλακα στο κεφάλι του κ. Βενιζέλου με συνέπεια να επέλθει ρήξη στη Σύνοδο και να διακοπούν οι συνομιλίες. Εδώ ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να αντισταθεί καθώς τον χτυπά βάναυσα ο κ. Γιούνκερ με τον χαρτοφύλακα στο κεφάλι!

Βενιζέλος

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν ώσπου ο κ. Γιούνκερ έξαλλος χτύπησε άνανδρα στο πρόσωπο τον πρώην υπουργό, που έκανε πίσω για το καλό της χώρας. Τα υπόλοιπα που λένε μερικοί για όσα γίνονταν στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου είναι φτηνός λαϊκισμός…

ΒενιζέλοςΟι φήμες που ήθελαν τον κ. Γιούνκερ να δηλώνει λίγο πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα ότι θα ήθελε μετεκλογικά να συνεργαστεί με οικεία πρόσωπα ελέγχονται ως ψευδείς και ανυπόστατες.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη από μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, μαζί με τους έμπειρους πολιτικούς που έκαναν μεγάλες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια. Παρακάτω παρουσιάζουμε την πρόταση του μπλογκ για την πιο σκληρή ομάδα διαπραγμάτευσης που είχε ποτέ η χώρα!

Ομάδα διαπραγμάτευσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s