Έκκληση της UNICEF

230 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν

Συγκλονιστική η έκκληση της UNICEF η οποία απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντωση ενός τεράστιου ποσού (3,1 δις δολάρια), με σκοπό την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων στον πλανήτη. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF 62 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη αντιμετώπιζουν σοβαρούς κινδύνους.

Γιούνισεφ«Είτε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή κρυμμένες από κοινή θέα, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκαν από κοινωνικές ρήξεις, κλιματική αλλαγή και ασθένειες, απειλούν τα παιδιά με τρόπους που δεν έχουμε δει ποτέ πριν», αναφέρει η Afshan Khan, Διευθύντρια των Προγραμμάτων Έκτακτης Ανάγκης της UNICEF.

230 εκατομμύρια παιδιά ζουν σήμερα σε περιοχές όπου γίνονται πολεμικές συγκρούσεις, έρμαια επιδημιών και ενόπλων, συμπληρώνει η έκκληση της UNICEF με τίτλο: Ανθρωπιστική Δράση για τα παιδιά 2015, η οποία επικεντρώνει την προσοχή της στην περιοχή της Συρίας, του Νίγηρα, της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν και αλλού. Οι δράσεις στοχεύουν κυρίως στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του Έμπολα, στον εξοπλισμό με εμβόλια, στην πρόσβαση στο πόσιμο νερό, στη στέγαση, τη διατροφή, την υγειονομική περίθαλψη και στην μόρφωση παιδιών και προσφύγων.

Το μέγεθος του προβλήματος που περιγράφουν με ζοφερό τρόπο οι αριθμοί που αναφέρει η UNICEF δείχνουν την έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης παγκόσμια και το χάσμα που έχει πλέον διαμορφωθεί ανάμεσα στην κοινωνία των εξαθλιωμένων και στους 67 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, οι οποίοι εμφανίζονται σύμφωνα με τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών να κατέχουν πάνω από το μισό του συνολικού παγκόσμιου πλούτου. Κατά τα άλλα στέλνουμε αποστολές στο διάστημα για να εξερευνήσουμε καινούργιους κόσμους, την ώρα που μια οικονομική ολιγαρχία βυθίζει ολόκληρη τη γη στην πιο άγρια ανθρωπιστική κρίση που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

 

Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s