Πολιτικό σποτ-πολιτιστική παρέμβαση

Vincerò

ΣποτΤο τοπίο της εργασιακής πραγματικότητας-της κοινωνικής ζούγκλας που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα σε ένα βίντεο, ταινία μικρού μήκους. Ο κυνισμός του πρωταγωνιστή-επιχειρηματία, όπως παρουσιάζεται στο φιλμ και ο τρόπος που συμπεριφέρεται απέναντι στους νέους εργαζόμενους δεν απέχει καθόλου από αυτό που βιώνουν οι νέοι που βγαίνουν σήμερα στην αγορά εργασίας αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί ο καθένας να έχει με τη Νεολαία του Σύριζα, που δημιούργησε το βίντεο, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητά του και τον πολιτισμό που εκμπέμπει μέσα σε ένα τοπίο πολιτικής και πολιτιστικής ένδειας.

Επιλέξαμε να παρέμβουμε στην προεκλογική συζήτηση με ένα σποτ όχι όπως τα συνηθισμένα, αλλά με τη μορφή ταινίας μικρού μήκους. Θέλουμε να αφηγηθούμε τα αδιέξοδα και τους αποκλεισμούς που βιώνει η νεολαία στην Ελλάδα της κρίσης. Θεωρούμε πως ο πολιτισμός αποτελεί ένα όχημα που μπορεί να εμπνεύσει τους νέους και τις νέες της γενιάς μας, για να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και του αυταρχισμού, λύτρωσης από την ανεργία και δημιουργίας ενός κόσμου βασισμένου στην αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και το συλλογικό αίσθημα. Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε το αύριο με τα παλιά υλικά, θέλουμε το αύριο να φωτίζεται από τη λάμψη των αγώνων μας, θέλουμε το αύριο να εκπέμπει την πολυχρωμία των ιδεών μας. Θέλουμε το ΑΥΡΙΟ ΤΩΡΑ!», αναφέρουν οι συντελεστές του φιλμ.

Ισμήνη Κακούρα-Βαρακλή
Μαργαρίτα Κορωναίου
Δημήτρης Λουπέτης
Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Βαγγέλης Σκούφας
Ιπποκράτης Σταμπούλογλου
Χάρης Σώζος

Φωτογραφία: Χρήστος Σαρρής
Σκηνογραφία: Ιωάννα Καλαβρού
Ηχοληψία: Λάζαρος Κατσίπης
Μίξη: Γιάννης Γκρέτσικος
DIT: Νότης Αθανασόπουλος
Παραγωγή: Πάνος Τράγος
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Φαίδων Γκρέτσικος

One thought

  1. Τί να κάνουν και τούτα τα παιδιά… Κυκλοφορούν πλέον σαν ζαλισμένα δικέφαλα κοτόπουλα… Το να λυρί κοιτά αριστερά (λέμε τώρα), τ’ άλλο γρικά το χάος… Ίσως η ψυχιατρική επιστήμη να εξηγήσει κάποτε πώς γίνεται π.χ. να κατεβαίνεις σε μία απεργία κάτω από το πανό του κόμματος σου, ενάντια σε μέτρα που παίρνει το κόμμα σου ως κυβέρνηση… Δηλαδή, τί σου συμβαίνει στο μυαλό… αν είναι μόνιμο, κληρονομικό, «κολλητικό» κλπ… Άντε και στις Κάννες συντρόφια!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s