Το γήπεδο του μπάρμπα-Αντώνη

Ο σοφός θείος εμψυχώνει τα παιδιά!

500.000 παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και παράλληλα αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες, σύμφωνα με έκθεση της Unicef

φώτο: Αθηνά Γαλανάκη
φώτο: Αθηνά Γαλανάκη

Το προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ με την απαράδεκτη, από κάθε άποψη, χρησιμοποίηση των παιδιών σε ρόλο ακροατή των ιστοριών που θα πει ο μπάρμπα-Αντώνης δείχνει την ένδεια επιχειρημάτων του πρωθυπουργικού επιτελείου.
Τα παιδιά παίζουν αμέριμνα. Ο μπάρμπας παίρνει την μπάλα κατά λάθος και τους την κρατάει κιόλας! Τα παιδιά σταματούν το παιχνίδι για να ακούσουν το… «σοφό θείο»! Ο μπαμπάς τους λέει ότι περνάνε δύσκολα κι ο μπάρμπα-Αντώνης απαντά ότι έχει δίκιο ο μπαμπάς αλλά εξηγεί ότι από τη δυσκολία πάμε να φτιάξουμε κάτι καλό! Ο μπάρμπα-Αντώνης θέλει να φτιάξει το γήπεδο για τα παιδιά.
Επί πρωθυπουργίας του, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF το Μάιο του 2013, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα, πάνω από 500.000 παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και παράλληλα αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες.
10.000 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο, ενώ σύμφωνα με μελέτη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου το 70% από αυτά τα παιδιά εργάζονται. Η Eurostat υπολογίζει σε 11.4% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού το ποσοστό διαρροής από την εκπαίδευση, το ποσοστό δηλαδή των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο.
Το 40% των παιδιών στην Ελλάδα απειλούνται σήμερα από το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό το στοιχείο κατέθεσεο εχθρός λαός στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Γιώργος Μόσχος βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα νούμερα που δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι γονείς κάνουν αιτήσεις σε ιδρύματα είτε για να αναλάβουν αυτά την σίτιση και τη φιλοξενία των παιδιών τους είτε για να αναλάβουν συνολικά τη διαμονή τους.
Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ξεκινήσει την καταγραφή ανάμεσα στα ιδρύματα και ήδη αναφέρει ότι φιλοξενούνται σήμερα σε αυτές τις δομές πάνω από 3.000 παιδιά. Ενώ τόνισε ότι σε αυτή την πρώτη καταγραφή που έχει ξεκινήσει δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμα ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα λόγω φτώχειας.
Αυτό είναι το γήπεδο που ξέρει να φτιάχνει ο μπάρμπα-Αντώνης!

Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s