Αυτό το χωράφι είναι των Αμερικανών

(Κουβέντες του Καφενείου)

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

 

Χανιά2-Χρήστος ΤσαντήςΑυτό το χωράφι είναι των Αμερικάνων πιστοποιημένα τουλάχιστον από τότε που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος είπε στον Αμερικανό στρατηγό δείχνοντάς του το Ελληνικό στρατιωτικό τιμητικό απόσπασμα «στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας» . Το χωράφι το είχε αρχικά για 400 χρόνια ο Σουλτάνος αλλά μετά το Ναβαρίνο του το έφαγε η Ιερά Συμμαχία ,(Ρωσία Αγγλία Πρωσία αρχικά και Αγγλία Γαλλία λίγο αργότερα ) . Τελικά κατέληξε στους Άγγλους από τους οποίους με τη σειρά τους το πήραν οι ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ . Δεδομένου ότι οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν λόγω του εμφύλιου να κατοχυρώσουν την κυριαρχία τους την παραχώρησαν , στο μεγαλύτερο ποσοστό της , στους Αμερικανούς και έκτοτε τους ανήκει !

Η Γερμανία μετά την επανένωση της, είδε την σκιά της στη Δύση μεγάλη και με τη χορηγία του Χριστοφοράκου σκέφτηκε να βάλει χέρι στο ξένο πράμα! Αμ δε! Ο Γιωργάκης έφερε το ΔΝΤ και χάλασε την Ευρώσουπα (μερκελοσαρκοζινό σουπά) θα την έλεγα!! Τώρα τί; Τίποτα σπουδαίο !! Το χωράφι είναι καλό . Ήταν και θα είναι των Αμερικάνων και δεν νομίζω ότι το δίνουν. Στην κ. Μέρκελ, που το θέλει πολύ, μπορεί να της το αφήσουν συμησιακό, αλλά όχι και να το ρημάξει όπως προσπαθεί , σαν τον κακό συμησάτορα τα τελευταία πέντε χρόνια!

Κα συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό !

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές» έλεγε ο Δ. Σολωμός και εγώ εδώ , καθώς καταλαβαίνετε όλοι εσείς που ξέρετε καλά την Ιστορία που σας έμαθαν στο σχολείο, μόνο ψέματα και παραμύθια σας λέω .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s