Νέα απόπειρα χρηματισμού καταγγέλει ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης

Τεράστια ερωτηματικά εγείρει η νέα καταγγελία από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ

Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε στην πρωϊνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 ότι πριν από 15 μέρες έγινε απόπειρα χρηματισμού του με ποσό που αγγίζει τα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, από πρόσωπο «γνωστό στους οικονομικούς κύκλους» όπως ανέφερε, με σκοπό να ψηφίσει την πρόταση για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ο βουλευτής δήλωσε ότι έχει δώσει κατάθεση στον Εισαγγελέα εφετών και πως έχει καταγράψει τους «ανατριχιαστικούς διαλόγους». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι του πρότειναν 400.000 ευρώ προκαταβολή, τακτοποίηση τραπεζικού δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες.

Ο Παύλος Χαϊκάλης δηλώνει ότι έχει δώσει οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα. «Περιμέναμε τη δικαιοσύνη να επέμβει. Μέχρι στιγμής δεν έχει  γίνει κάποια κίνηση», είπε στον Γ. Παπαδάκη απαντώντας γιατί δεν μίλησε εδώ και 15 μέρες, όπου έγινε η απόπειρα.

Χανιά2-Χρήστος ΤσαντήςΟι καταγγελίες για την απόπειρα χρηματισμού βουλευτών έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό με τις δηλώσεις του νομικού Νίκου Κωνσταντόπουλου αλλά και με πολλές ακόμα αφορμές. Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι αυτές οι κινήσεις δεν έχουν σχέση με κυβερνητικά στελέχη ή με κύκλους που βλέπουν θετκά τη συμπολίτευση, και πάλι, οι ευθύνες της είναι τεράστιες.

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο μία οικονομική μαφία να εκβιάζει ή να προσπαθεί να εξαγοράσει τη ψήφο των βουλευτών, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Έχει την πρώτη ευθύνη να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αν δεν μπορεί να το κάνει – και όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί – οφείλει άμεσα να παραιτηθεί.

Ευθύνη έχουν όμως και ατομικά οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης που μένουν αδρανείς μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα. Η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ήδη εκφυλιστεί από τους χειρισμούς της κυβερνητικής ηγεσίας, η οποία επιχείρησε να εκβιάσει συνδέοντας την προεδρική εκλογή με την συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

Μια υπεύθυνη κυβέρνηση δεν μένει γαντζωμένη στις καρέκλες της πάση θυσία. Δεν συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ γνωρίζει ότι έχει εδώ και καιρό απωλέσει την πλειοψηφία μέσα στο λαό. Δεν εκβιάζει και δεν τρομοκρατεί με πλαστά και ψεύτικα διλήμματα. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση ξέρει να διαχειριστεί και την ήττα της.

Μόνο άνθρωποι που έχουν εμμονή με την εξουσία μπορεί να συνεχίζουν να παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα την στιγμή που φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει σχέδιο χρηματισμού και απόσπασης της ψήφου των βουλευτών.

Η ίδια η κυβέρνηση οφείλει να τερματίσει σε αυτό το σημείο τη διαδικασία και να παραιτηθεί άμεσα. Το ίδιο οφείλει να κανει και ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος.

Η εκλογή προέδρου δεν μπορεί να γίνει με όρους παζαριού.

Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s