Μια βόλτα στα πρωτοσέλιδα…

ΟΑΕΔ Χανίων Αθηνά Γαλανάκη
ΟΑΕΔ Χανίων (φώτο:Αθηνά Γαλανάκη)

Μια ματιά στους τίτλους των εφημερίδων δίνει τροφή για σχόλια και συνειρμούς.

Η «Δημοκρατία» βλέπει να έρχεται «Πολιτική Θύελλα« με σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού, χωρίς όμως να μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί σώνει και καλά αποτελεί προαναγγελία λιμών σεισμών και καταποντισμών η αλλαγή του οποιουδήποτε πρωθυπουργού!

«Μέτρα Φωτιά» λέει το «Έθνος», για όσα μεθοδικά προωθούν το κυβερνητικό επιτελείο και η τρόικα, ενώ ο πρωθυπουργός μέσα από τις σελίδες του «Ελεύθερου Τύπου» δηλώνει ότι «δεν θα διαρκέσουν πολύ οι δύσκολες στιγμές!!!». Η σχέση μας περνάει κρίση, όπως φάνηκε στο Ναύπλιο όπου αρκετός κόσμος «στόλισε με τιμή» το σωτήρα κι ευεργέτη της πατρίδας μας (να τον έχει καλά η Παναγιά, που λέει και ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο που οδηγεί την ομάδα από νίκη σε νίκη)!

Τον διαψεύδουν βέβαια τον πρωθυπουργό και τα Νέα, που στο άρθρο της πρώτης σελίδας μας εξηγούν ότι «τα μέτρα που έρχονται θα είναι οδυνηρά για τους εργαζόμενους«, αλλά το «σημαντικότερο είναι ότι δεν είναι αποδοτικά», δεν βοηθούν στη σωτηρία της χώρας!! Δεν μας λέει βέβαια για ποιους εργαζόμενους μιλά! Για τους τελευταίους εναπομείναντες; Για τους 5μηνίτες; Για τους επισφαλείς κι ανασφαλείς περιπλανώμενους; Και είμαι κι εγώ τόσο χαζούλης, όπως κι οι πιο πολλοί Έλληνες, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται – όλα αυτά τα χρόνια – το συμφέρον της χώρας και η σωτηρίας της να προϋποθέτει τη συντριβή των δικαιωμάτων των κατοίκων της; Πρέπει να είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία στους εφευρετικούς τρόπους με τους οποίους βομβαρδίζεται η κοινή γνώμη.

Ο πρώην σωτήρας Γιώργος (καθιστός αριστερά) και ο νυν σωτήρας Αντώνιος (όρθιος δεξιά-φυσικά), στα φοιητικά χρόνια!
Ο πρώην σωτήρας Γιώργος (καθιστός αριστερά) και ο νυν σωτήρας Αντώνιος (όρθιος δεξιά-φυσικά), στα φοιητικά χρόνια!

Αυτή η μαγική θεά, η Κοινή η γνώμη, είναι τόσο κοινή που μπορεί να εμπνέει αρθρογράφους της «Εστίας» να μας ενημερώνουν ότι «Οι πολίτες θέλουν πάνω απ’ όλα πολιτική σταθερότητα»! Γι’ αυτό και ο Τσίπρας πρέπει να κάτσει φρόνιμος και να τα βρει με την κυβέρνηση για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Να γίνει πράξη η κουμπαριά και το πολυπόθητο όνειρο του Σταύρου, που θέλει και μπορεί να σώσει την Ελλάδα! Βλέπεις ο… τόπος δεν αντέχει «περιπέτειες» και εκλογές. Είναι ίσως η πρώτη φορά σε δημοκρατική χώρα που μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία αναπαράγουν την προπαγάνδα των εταίρων της κυβερνήσεως, επιδιώκουν να πείσουν ότι οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας και της δημοκρατίας.

Φυσικά, υπάρχουν ειδήσεις και νέα για όλα τα γούστα! Ας πούμε: ο σατανάς Πούτιν, θέλει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου, γράφει μια εφημερίδα, ενώ άλλες ασχολούνται με τα πανηγύρια του Γραμματέα του Κόμματος που λέει ότι δεν έχει κοινοβουλευτικές αυταπάτες αλλά τη βρίσκει να κερδίζει κανένα δήμο και οφίτσια. Τότε δικαιώνεται η σοφή ηγεσία και η γραμμή της, ενώ όταν τα ποσοστά μειώνονται, φταίει ο Σύριζα, ο οπορτουνισμός και ο στραβός γιαλός! Υπάρχει φυσικά και η προσφορά του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, ο οποίος προσφέρθηκε απο μόνος του, για να αναλάβει σύμβουλος του προέδρου του Σύριζα! Θέλει, λέει η εφημερίδα, να γίνει σύμβουλος, για να συμβουλεύει τον Αλέξη! Οι επιτυχίες του Ντ΄Αλέμα, συγκρίνονται μόνο με το μέγεθος των εθνικών επιτυχιών ενός Γ. Παπανδρέου. Μαζί ίσως να ταίριαζαν καλύτερα! Με το Γιώργο,έτσι κι αλλιώς, έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, βομβαρδίζοντας τη Γιουγκοσλαβία παρέα με το ΝΑΤΟ. Μπορούν να συμβάλουν και στην αναγέννηση του κεντρώου χώρου!

Τοπίο άκρως σουρεαλιστικό!

Χρήστος Τσαντής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s