Μια ζεστή βραδιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, από την «Υπέρβαση» και τον σύλλογο «Κρίκος»

υπέρβασηΔεκάδες φίλοι του βιβλίου αντάμωσαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν: η «Υπέρβαση», σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές και ο Σύλλογος Φίλων σήμα κρίκοςκαι Συγγενών Ψυχικά Ασθενών στις 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δήμου Ηρακλείου στην παλιά λαχαναγορά.
Οι δύο δραστήριοι φορείς συνέδεσαν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας με τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, παρουσιάζοντας το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή, με τίτλο: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».
Στην εκδήλωση χαιρέτισε το μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Κρίκος» κα Μαρία Λυδάκη, ενώ από το ΔΣ της «Υπέρβασης» χαιρέτησε η κα Δέσποινα Κόρσαβα. Έγινε ενημέρωση για τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Ν. Ηρακλείου («ΜΙΤΟΣ»), από τους κυρίους Χ. Κακουλάκη και Β. Καφετζάκη.
Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η κα Μ. Κακουλάκη, η οποία προσέγγισε με έναν ξεχωριστό τρόπο το βιβλίο του Χ. Τσαντή κεντρίζοντας την προσοχή των συμμετεχόντων στην εκδήλωση με την παρέμβασή της. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο συγγραφέας που στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο που γεννήθηκε η ιδέα για το κείμενο, μέσα από τη συμμετοχή του, σαν σπουδαστή Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας, στο εργαστήρι ψυχοδράματος με συντονίστρια την κα Δανάη Χορομίδου. Την σκυτάλη πήρε ο κ. Αντώνης Διαμαντής που παρουσίασε τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης και του θεάτρου ιδιαίτερα, τη σχέση τέχνης και ψυχικής υγείας.
Ξεχωριστές στιγμές στη εκδήλωση ήταν οι μουσικές δημιουργίες και παρεμβάσεις του κ. Γιάννη Κασσωτάκη, με τη φωνή και την κιθάρα του οποίου ταξίδεψαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν σε αυτή τη ζεστή βραδιά.
Τέλος, προβλήθηκε βίντεο που περιείχε τους κοινούς δρόμους της αναζήτησης που έφεραν κοντά τη ζωή, το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ αλλά και την δημιουργία «Κήπος της Αγάπης», των μαθητών (2013-2014) του 2ου Νηπιαγωγείου Τσικαλαριών του Ν. Χανίων, με υπεύθυνη Νηπιαγωγό κα Μ. Κατσικανδαράκη, πάνω στο κεφάλαιο «Κήπος» από το βιβλίο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».

Ηράκλειο 13/10/2004 Εκ των Διοικητικών Συμβουλίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s