Όσσο, «τα θαύματα»…

Πόσο μπορούν να ζήσουν τα λουλούδια χωρίς ρίζες; Οι ρίζες είναι άσχημες-γι’ αυτό παραμένουν κρυμμένες μέσα στο έδαφος-αυτές, όμως, είναι η πηγή και ο χυμός της ζωής. Τα όμορφα λουλούδια δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τις άσχημες ρίζες τους. Εκείνες οι ρίζες, τρέφουν συνεχώς και δίνουν ζωή στα λουλούδια. Κι αυτό το θαύμα συμβαίνει παντού, αλλά είμαστε τόσο τυφλοί, που δεν το βλέπουμε.

Σκίτσο: Τζούλια Ντούση
Σκίτσο: Τζούλια Ντούση

Όταν κοιτάζεις ένα τριαντάφυλλο, δεν βλέπεις ότι στο τριαντάφυλλο είναι κρυμμένη ολόκληρη η φιλοσοφία της ζωής. Τα φύλλα δεν είναι κόκκινα ούτε τα αγκάθια ούτε οι ρίζες, γιατί τα φύλλα αναπνέουν συνεχώς, διαφορετικά το τριαντάφυλλο θα πέθαινε. Τρέφεται από τα πάντα, από τις ρίζες, από τα φύλλα – επειδή τα φύλλα αναπνέουν συνεχώς – διαφορετικά, το τριαντάφυλλο θα πέθαινε. Τα κλαδιά κάνουν συνεχώς ένα θαύμα: φέρνουν νερό και χυμούς, από τα βάθη της γης, προς τα πάνω, νικώντας τη βαρύτητα. Και δεν έχουν καν σύστημα άντλησης!

Στην αρχή, οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως ένα δέντρο, πενήντα μέτρα ψηλό, καταφέρνει να κρατάει τα φύλλα του πράσινα. Το νερό πηγαίνει αντίθετα από τη βαρύτητα και προφανώς δεν υπάρχει μηχανισμός άντλησης.

Τα θαύματα είναι παντού γύρω μας. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ευαίσθητη καρδιά και διεισδυτικό μάτι και θα δεις την ύλη και το πνεύμα να χορεύουν μαζί, παντού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s