Υπέρβαση…

1Σημείωμα της Σύνταξης

Να ‘μαστέ λοιπόν!
Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε σαν ιδέα, που σιγά σιγά άρχισε να υλοποιείται, το αποτέλεσμα της οποίας σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια.
Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να κάνουμε ένα σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία, εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας, αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε καθόλου διαφορετικοί από το κοινωνικό σύνολο και η θέση μας δεν είναι στο περιθώριο.
Απαντάμε λοιπόν ευγενικά σε όσους πιστεύουν ότι οι ψυχικά πάσχοντες, με τις ιδιαιτερότητες μας, θα πρέπει να ζούμε αποξενωμένοι και απομονωμένοι μιας και τα πρότυπα που καλλιεργούνται στην κοινωνία είναι ο «σχιζοφρενής με το πριόνι» που επιτίθεται σε όποιον βρεθεί στο δρόμο του.
Με αυτήν μας την προσπάθεια, απλώνουμε το χέρι σε όλους όσους γονατίζουν καθημερινά από τα λαϊκά προβλήματα, που η ακολουθούμενη πολιτική γεννά και οξύνει, σε όλους όσους έχουν την ευαισθησία να προάγουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι ασφαλώς μια απλή και εύκολη υπόθεση. Εκείνο που προϋποθέτει είναι μεράκι και όρεξη και κυρίως, κατανόηση των σκοπών που επιθυμούμε να πετύχουμε με αυτήν, μιας και πρόκειται πραγματικά για μία «Υπέρβαση».
Επιθυμούμε λοιπόν να βγούμε από το «καβούκι» μας, την όποια κοινωνική απομόνωση και θέλουμε να μας αντιμετωπίσετε ως ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας που εισπράττουμε μηνύματα και επιστρέφουμε σε αυτήν τα δικά μας, όπως τα αντιλαμβανόμαστε με την ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητά μας, αμβλύνοντας την αρνητική γνώμη της κοινωνίας απέναντι μας, αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό στίγμα, ξεπερνώντας σε τελική ανάλυση τον φόβο και την προκατάληψη.
Αφήνουμε λοιπόν στα χέρια σας την αξιολόγηση κι ελπίζουμε να τα λέμε…
Καλή ανάγνωση!

Η “Υπέρβαση” δεν είναι μόνο μια εφημερίδα αλλά και ένα σωματείο με έδρα και πρόσωπο.

Στην “Υπέρβαση” μπορείτε να βρείτε από ομάδες και ώρες αναψυχής μέχρι ομάδες και ώρες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.
Οι ώρες λειτουργίας του Σωματείου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Τσακίρη 16, είναι οι παρακάτω:
Τρίτη 18:00-21:00 Τετάρτη 18:00-20:00 Πέμπτη 18:00-21:00 Αυτές τις ώρες εκτός από τον υπεύθυνο του σωματείου για τις εγγραφές, εφόσον επιθυμείτε να γίνετε μέλη, επίσης μπορείτε να βρείτε πάντα κάποιον ειδικό, όπως κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για να σας στηρίξουν και να σας ενημερώσουν πάνω στα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζετε.
Οι ομάδες οι οποίες διεξάγονται στην “Υπέρβαση” είναι οι παρακάτω:
■ Με την ψυχολόγο Ρίτα Παπαδάκη ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης
■ με την ψυχολόγο Μαρία Παπαδάκη ομάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξής
•■ Με την κοινωνική λειτουργό Μητράκη Μαριλένα προβολή ταινιών και συζήτηση
■ Με την κοινωνική λειτουργό Μανωλιτσάκη Μαρία δημιουργία κοσμήματος και
■ Με την Κολινιάτη Γιούλη ομάδα ζωγραφικής3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s