Λίγα λόγια για τη συνάντηση στο Ηράκλειο

Δημήτρης: «Πριν από την εκδήλωση έχασα 10 χρόνια απ’ τη ζωή μου… τώρα που τελείωσε, νιώθω πως κέρδισα 30…»

 «Άνθισε τριαντάφυλλο

και μύρισε μεράκι

σαν ο μικρός ο πρίγκιπας

βρήκε τον Καζαντζάκη», 

της Δήμητρας…

 Τα παιδιά από το 9ο και το 13ο γυμνάσιο Ηρακλείου, διάβασαν αποσπάσματα από τη νουβέλα, αφηγήθηκαν, υποδύθηκαν τους ήρωες του Εξυπερύ και του Καζαντζάκη, που συναντήθηκαν στο δρόμο της αναζήτησης, έπαιξαν πιάνο, λύρα, λαούτο, μαντολίνο, μουσικές βασισμένες στο Ζορμπά και στις παραδοσιακές Κρητικές μελωδίες, σκηνοθετήσανε βίντεο, συσχετίσανε μεγάλες μορφές του κινηματογράφου με το βιβλίο, προβάλανε τη δουλειά τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 9ου και του 13ου Γυμν. Ηρακλείου για την ξεχωριστή και ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσαν για την παρουσίαση της νουβέλας «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Ευχαριστώ επίσης:

τον κύριο Τουτουδάκη, διευθυντή του 13ου, την κυρία Βαμιαδάκη διευθύντρια του 9ου, την υποδιευθύντρια του 13ου κυρία Τζιράκη και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν με μεράκι την εκδήλωση.

Την φιλόλογο κυρία Σπυριδάκη, την Ψυχολόγο-Κοινωνιολόγο κυρία Παναγιωτάκη, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Νομού Ηρακλείου και την κυρία Σοφία Κανάκη, εκπρόσωπο της Τοπικής Επιτροπής Νομού Ηρακλείου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, που μίλησαν στην εκδήλωση.

Την Βαγγελιώ, το Νίκο και τον Μανώλη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ευχαριστώ επίσης τα έντυπα και ηλεκτρονική μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Ηράκλειο και την Κρήτη για την προβολή της εκδήλωσης. Τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του καφέ «Ενετικό» για την φιλοξενία.

Θα τα πούμε σύντομα ξανά…10344182_10203263229915146_5132986081968561103_o

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s